Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Blog: Er brugte autostole forsvarlige?

Med kun 3 uger til sommerferien og årets familietur ad de tyske motorveje er det på høje tid at få løst autostolproblemet, hvor vi står til at have en autostol for lidt. Brugte autostole er billige, men vil vi virkelig spare på børnenes sikkerhed?
Af Gitte Sørensen
19. Juni 2014

1 bil, 2 autostole og 3 børn

Mindstemanden er i den grad vokset ud af sin barnestol og skal have en selepude med ryglæn. Men dem har vi sådan set allerede 2 af. De er bare lige nu optaget af hans 2 storesøstre.

Pigerne vokser jo snart ud af deres, og så står vi der med 2 stole i overskud.

Vores ældste pige har faktisk lige rundet de 135 cm og er altså høj nok til at hun, uden at komme i karambolage med loven, kan sidde uden sikkerhedsudstyr.

Hun sidder jo meget godt i stolen endnu – og er helt sikkert bedre beskyttet i den end uden. Og i Tyskland skal man anvende sikkerhedsudstyr, indtil man er 150 cm høj.

1.500 kr. for en ny autostol er ret mange penge. Hvis uheldet er ude, er det selvfølgelig ikke en øre for meget.

Det er nok meget normalt at overveje, om det bedre kan betale sig at købe en brugt.

Brugte, billige autostole

Jeg har kigget på nettet efter brugte autostole.

På dba.dk er der mere end 300 til salg alene i Københavnsområdet. Mange ser fine ud på billederne, og de fleste er det sikkert også. Der er dog også nogle, der tydeligvis er fra en svunden tid og sandsynligvis slet ikke er lovlige længere.

Prisen for en forholdsvis ny og velholdt selepude med ryglæn ser ud til at ligge på ca. 4-600 kr., så der er noget at spare. Men det er ikke sikkert, at den er i orden.

En tjekket stol

En autostol er ikke sikker, hvis den har skader, og skaderne er ikke altid synlige.

Man kan selvfølgelig tage betrækket af og tjekke for revner og sprækker. Har den været involveret i et trafikuheld, skal den kasseres, hvad enten der er synlige skader eller ej.

Kan man nu også stole på, at det ikke er tilfældet? Normalt tror jeg jo på det bedste i folk, men lige når det kommer til mine børns sikkerhed, vil jeg faktisk gerne være 100 % sikker.

Løsning: Find den brugte stol i vores netværk

Normalt fraråder jeg folk at købe brugte autostole, men alternativerne ser her ud til at være, at vi risikerer at stå om et par måneder med en helt ny stol.

Alt imens den ældste går i bro over, at hun som den eneste af alle veninderne stadig sidder i en autostol, eller at vi vælger en billig selepude uden ryglæn.

En løsning som jeg også altid fraråder. Den bedste løsning er at afsøge vores eget netværk og at finde en brugt model hos nogen, man kender og stoler på…

Har du erfaringer med brugte autostole?

Del dine tanker i kommentarfeltet forneden.

Skrevet af:

Gitte Sørensen

Projektleder
Test & Analyse

Din kommentar