Undgå disse skoletasker 👎| Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Dumpet: Undgå disse skoletasker

I vores test af skoletasker dumper vi én af taskerne på grund af problematisk kemi. En anden taske er ergonomisk dårlig og klarer ikke holdbarhedstesten.

Tage Majland · Foto: Getty Images · 30. juni 2021
Undgå disse skoletasker til indskolingsbørn

En skoletaske skal sidde godt på ryggen af barnet og give den rette støtte, så dit barn ikke får belastet sin krop unødig. Samtidig skal tasken naturligvis være fri for problematiske kemiske stoffer.  

Forbrugerrådet Tænk har testet 8 skoletasker, som er beregnet til børn i indskolingen.

I vores skoletaske test lever 2 tasker ikke op til de vigtigste kvalitetskrav for en skoletaske.

Uønsket kemi i skoletasker kan skade sundheden

Siden sommeren 2020 har 4 ftalater, herunder DEHP, været forbudt i forbrugerprodukter som blandt andet skoletasker.  Skoletasker, der var på markedet før forbuddet trådte i kraft, må dog fortsat sælges ud.

Ftalaterne er hormonforstyrrende og kan skade forplantningsevnen. De har længe været forbudt i legetøj og burde heller ikke findes i andre produkter til børn uanset om produktet er lovligt eller ej. Vi fandt DEHP i én af skoletaskerne.

I vores test undersøger vi også andre problematiske stoffer for eksempel PAH’er, ftalater, flammehæmmere og phenoler. Vi tester for stofferne der hvor de kommer i direkte kontakt med huden. Det vil sige for eksempel i:

  • Remme
  • Lommer
  • Reflekser
  • Spænder

Skoletasken skal være god for barnets ryg og kunne klare slid

En tung taske med madpakke, bøger og gymnastiktøj skal sidde godt på dit barns ryg og være ergonomisk rigtig. Samtidig skal den kunne holde til daglig brug og slid, og holde bøgerne tørre i regnvejr.

Flere tasker i testen er for brede og store for børn i de små klasser. Én taske har svært ved at klare vores holdbarhedstest, hvor lynlåse og spænder går i stykker. Samtidig kan den heller ikke holde bøgerne tørre, når vi tester hvor vandtæt tasken er.  

Disse 2 skoletasker skal du undgå

Disse 2 skoletasker skal du undgå, hvis du skal ud og købe skoletaske til dit barn.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?