Klapvogn - disse er Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse klapvogne er bedst i test

En klapvogn skal være let, kunne pakkes sammen samt være komfortable for barnet at sidde og ligge i. Se hvilke der er bedst i test.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 22. marts 2024
Pige i klapvogn med Bedst i Test logo

En klapvogn gør det let at transportere barnet rundt, når det kommer over babystadiet, specielt, hvis du skal rejse og har brug for at klapvognen ikke fylder for meget. Ikke alle klapvogne er dog lige gode at sidde og sove i for hverken de mindre eller større børn, det viser vores klapvogn test. 

Test af klapvogne  

Forbrugerrådet Tænk har testet klapvogne for sikkerhed, holdbarhed, komfort for barnet, brugervenlighed, samt om de er fri for indhold af uønsket kemi. 

Klapvognene er testet for sikkerhed og holdbarhed, gennemgået af ergonomiske eksperter, samt brugertestet af forældre og deres børn. 

Vi har skiftet testprogram, men under tidligere test, som du finder på samme side som klapvognstesten, kan du se testresultaterne for 14 andre vogne - 11 klapvogne og 3 løbevogne. 

Disse mærker har vi testet: 

Vi har testet ni klapvogne fra følgende mærker 

ABC Design, Baby Jogger, Bugaboo, Hartan, Hauck, Joie, Joolz, Kinderkraft og Maxi-Cosi 

Fire klapvogne med uønsket kemi 

I vores test har vi fundet 4 klapvogne, som indeholder PFAS i betrækket, og som derfor får dårlige bedømmelser i testen. 

Find en klapvogn, der passer til dit behov 

Klapvognene i denne test er relativ små – også sammenklappede – og også relativ lette. Derfor er de generelt også en del nemmere at bugsere rundt med fx på rejser end de større klapvogne og kombivogne.   

De mindre klapvogne i denne test, har mindre hjul, som gør dem nemme at klappe sammen, men de små hjul betyder til gengæld at de sjældent kører lige så godt som de større klapvogne og særligt på mere ujævnt underlag og stier mm. kan vognene med de mindre hjul komme til kort.  

Her er nogen af de tidligere testede klapvogne du finder under ’tidligere testede’ mere velegnede. Det samme gælder de tidligere testede kombi- og løbevogne.  

Prøv altid klapvognen - gerne med dit barn i, før du køber den. 

Her er de bedste klapvogne i test 

Vi anbefaler 3 klapvogne. En bliver Bedst i test. De er fri for uønsket kemi, er sikre og holdbare og ergonomisk gode for dit barn at sidde i.  

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?