Babymadrasser: Disse har problemer med sikkerheden og uønsket kemi
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse babymadrasser har sikkerhedsproblemer

Babymadrasser kan have problemer med sikkerheden, så barnet kan blive kvalt, eller de kan indeholder uønsket kemi. Se, hvilke problemer vi har fundet

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 4. marts 2024
babymadrasser her sikkerheds problemer

Forbrugerrådet Tænk har testet 12 babymadrasser. Vi har testet for komfort, sikkerhed, holdbarhed og uønsket kemi. Madrasserne er testet på et uvildigt laboratorium.

Testen viser, at særligt to babymadrasser har problemer med sikkerhed og i nogle tilfælde har vi fundet at madrasserne indeholder mindre mængder af uønsket kemi.

Regler for kemi ikke så skrappe for babymadrasser

Reglerne for kemisk indhold i babymadrasser er ikke lige så skrappe som for eksempel legetøj. Men eftersom barnet er i tæt kontakt med madrassen, bør den ikke indeholde uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk har fundet indhold eller afgivelse af problematisk kemi i babymadrasserne i form af stoffer, der er:

  • Allergifremkaldende (MI)
  • Mistænkt for at skade forplantningsevnen (n-hexan)
  • Mistænkt for at skade vores arvemateriale (phenol)

I den senest testede babymadrasser er der dog kun tale om mindre mængder og de berørte madrasser får derfor middel i uønsket kemi. 

Risiko for, at barnet kan blive kvalt eller klemt

Vi har også undersøgt sikkerheden i madrasserne. Testlaboratoriet har taget udgangspunkt i den sikkerhedsstandard, der gælder for babymadrasser.

Flere madrasser dumper på testparametret ”kvælningsrisiko fra små dele”, fordi lynlåse for let kan hives af eller fordi skummet i madrassen er tilgængelig for barnet. Madrasskum kan pilles i mindre dele, og udgøre en kvælningsrisiko, hvis barnet finder på at spise dem.

Nogen madrasser dumper også på testparametret ”fastklemningsrisiko”, fordi madrassen fra ny eller efter vask er væsentlig mindre eller væsentlig større end tremmesengens mål. Begge dele giver øget risiko for at børnene kan komme til at ligge fastklemt.

Her har vi fundet eksempler på problemer med sikkerheden

I testen har nogen babymadrasser problemer med sikkerheden. Herunder kan du se hvilke det drejer sig om og læse producentens eller forhandlerens svar.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?