Autostol 4 - 11 år: Disse er Bedst i test Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Autostole til børn over 4 år: Her er de bedste

En selepude giver ikke god nok beskyttelse til de store børn over fire år. Se hvilke hvilke autostole, som bliver Bedst i Test til børn i alderen 4-11 år.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 23. maj 2023
Et barn sidder i en autostol

Autostolen skal passe til dit barns højde og vægt - ellers er barnet ikke godt nok beskyttet i tilfælde af ulykker i bilen. Mange børn vokser ud af autostolen, når de er omkring 4 år, så det er tid til at skifte den ud.

Store børn skal altid sidde i en autostol eller på en selepude med ryglæn. Vælger du i stedet en selepude uden ryglæn, er barnet ikke beskyttet ved sidekollision.

Vi tester autostole løbende

Vi tester autostole løbende. I vores autostol test undersøger vi, om stolene er sikre ved frontal- og sidekollisione, vi ser på om stolene er brugervenlige og om de er uden potentielt skadelige kemikalier. På den måde finder vi de bedste autostole til store børn. 

Disse mærker har vi testet

I testen indgår populære mærker, vi har testet autostole af følgende mærker:

ABC Design, Avionaut, Axkid, Besafe, Britax Römer, Bugaboo, Chicco, Cybex, Graco, Hauck, Joie, Kinderkraft, Lionelo, Maxi-Cosi, Nania, Nuna, Osann, Peg Perego, Recaro, Safety 1st, Silver Cross, Stokke, Swandoo og Uppababy

Pas på brugte autostole

Det giver god mening at genbruge autostolen til mindre søskende. Det er dog vigtigt at stolen ikke er slidt, eller har været med i en ulykke. Arver du en autostol eller køber en brugt, er det vigtigt at du ved hvordan og hvor meget den er brugt.

Disse autostole er Bedst i Test

Her finder du tre autostole til børn mellem 4 og 11 år, som bliver Bedst i Test. Der er flere autostole, som opnår bedst i test, men ofte er de af samme model med enkelte variationer. 

Prøv autostolen i din bil med dit barn, før du køber autostole, så du vælger den rigtige til dit barn.

Vil du se hvilke autostole der er Bedst i Test?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?