Stigende energipriser
De stigende energipriser påvirker vores økonomi. Her finder du gode råd og viden om, hvad du kan gøre for at spare på energien.

Sænk varmeregningen med smarte termostater
Smarte termostater kan styre temperaturen automatisk i dit hjem, og det kan give dig en lavere varmeregning, uden at du skal gå på kompromis med komforten.

Flere døgn med billigere strøm om dagen end om natten
Du kan ikke være sikker på, at din el er billigst om natten. I fremtiden vil vi få prognoser over elpriserne på samme måde, som vi i dag får prognoser for vejret, siger ekspert.
Energirenovering af din bolig

Skal du energirenovere dit hus?
I takt med at energipriserne stiger, bliver spørgsmålet om energirenovering af huset endnu mere relevant. Det handler både om at spare på varmeregningen og om at udlede mindre CO2.

Webinar: Energirenovering og nye energikilder
Se webinaret med vores to cheføkonomer, som gør dig klogere på, hvornår giver det mening at kigge andre veje efter energi – og hvilke muligheder, du har.

Husk disse faldgruber, hvis du energirenoverer dit hus
Energirenovering er en god ide, hvis der er sammenhæng mellem udgiften og besparelsen, energirenoveringen giver. Men der er også mulige ulemper, som du skal være opmærksom på.

Så langt kan du gå, når du vil spare på varmen i din bolig
Vinteren kan blive dyr, når boligen skal opvarmes, men hvis du vil spare på varmen, bør du gøre det med omtanke.
Spar på energien i hverdagen

Sådan sparer du på strømmen i din ovn
Ovne har mange forskellige funktioner. Men bruger du dem forkert, kan det koste dig ekstra på elregningen. Få tips til, hvordan du sparer penge på brugen.

Sådan sparer du vand og strøm, når du vasker op
Opvaskemaskiner bruger mindre vand og energi, hvis du bruger den rigtigt. Sådan sparer du både på pengene og miljøbelastningen.

Køleskab: Spar penge på brugen
Køleskabet bruger energi døgnet rundt. Det kan koste dig dyrt, men med disse tips kan du skære ned på elforbruget og spare penge.

Dit smart-tv bruger mere strøm end du tror
Fladskærmes energimærke kan snyde dig, hvis du ændrer indstillingerne derhjemme. Det viser vores test. Se, hvordan du tjekker fladskærmens rigtige el-forbrug.

Synes du, at din elregning er svær at forstå?
Så er det måske ikke så mærkeligt. Elpriser og elaftaler har forbrugernes interesse som aldrig før, men det kan være svært at gennemskue, hvad du betaler for, når elregningen lander i postkassen. Det kan gøres mere forståeligt, mener Forbrugerrådet Tænk.
Skal du vælge varmepumpe?

Opvarming af bolig: Skal du skifte til varmepumpe?
Varmer du boligen op med olie eller naturgas overvejer du måske at skifte til en luft til vand-varmepumpe. Men læs med her, inden du træffer din beslutning.

Sådan vælger du den rigtige varmepumpe
Stigende energipriser kombineret med udfordringer med levering af gas på grund af krigen i Ukraine har skabt stor interesse for opvarmning af varmepumper. Men hvordan kan du være sikker på, at du vælger den rette?

Ny varmepumpe: “Den første elregning er lidt chokerende”
Hans Lauring skiftede fra besværligt pillefyr til nem varmepumpe, men det har været svært at beregne og forudse økonomien i varmepumpen i detaljer, fortæller han.

7 ting, du skal tjekke, hvis du skal skifte til varmepumpe
Særligt hvis du har oliefyr, gasfyr eller elradiatorer, er der fordele ved at skifte til en varmepumpe. Men varmepumpen er en stor investering, så hvad skal du være opmærksom på? Brug denne tjekliste.