Forbrugernes 20 forslag til et trygt energimarked
Energiområdet fungerer ikke, som det skal. Læs forbrugernes og Forbrugerrådet Tænks forslag til, hvordan det kan gøres bedre.
Energi- og inflationskrisen ramte i 2022 stort set alle forbrugere på pengepungen.
De stigende priser og den medfølgende opmærksomhed på energiområdet fra blandt andet forbrugere, organisationer og medier har afsløret, at energiområdet ikke fungerer, som det skal set fra forbrugernes perspektiv.
Det skal der gøres noget ved.
Herunder kan du finde forbrugernes og Forbrugerrådet Tænks forslag til, hvordan energimarkedet kan forbedres.
Indholdet er udarbejdet af Forbrugerrådet Tænk på baggrund af konkrete input fra flere hundrede forbrugere, der oplever udfordringer med at gennemskue og agere på energimarkedet. Vi har indsamlet input via sociale medier og nyhedsbrev, hvor over 400 forbrugere har bidraget med oplevelser og konkrete forslag til forbedringer.
Det er baggrunden for, at Forbrugerrådet Tænk her præsenterer 20 konkrete forslag. Med udgangspunkt i disse forslag opfordrer vi beslutningstagere, organisationer og virksomheder til – gerne sammen med os – at skabe rammerne for en energisektor, som forbrugerne forstår og stoler på.
Forbrugernes 20 forslag til et trygt energimarked
Find hele vores energiudspil her. Vores forslag kan ses i sammenhæng med Forbrugerrådet Tænks klimakatalog fra 2022, der bl.a. indeholder Forbrugerrådet Tænks syn på grønne afgifter, energirenovering og nye energikilder.
Læs mere herSådan sparer du penge på elregningen
Prisen på strøm er steget. Hvad kan du gøre for at undgå, at elregningen eksploderer? Bliv klogere her.
Elselskaber bag ulovligt telefonsalg
Endnu et elselskab er blevet meldt til politiet af Forbrugerombudsmanden og dømt for ulovligt telefonsalg og vildledning af forbrugerne. Forbrugerrådet Tænk efterlyser større og mere systematisk kontrol med elselskabernes markedsføring.
Du betaler din elregning i blinde
Det er enormt kompliceret og vanskeligt selv at tjekke, om du egentlig betaler den rigtige pris for din elektricitet. Tallene bør gøres tilgængelige ved lov, mener Forbrugerrådet Tænk.