Er solceller løsningen på de høje energipriser?
Høje priser på bl.a. gas og el kan få flere til at overveje solceller, så strømmen kan blive produceret i baghaven. Men er der en god forretning i at etablere et solcelleanlæg i boligen? Læs med her
Energipriserne er steget voldsomt det seneste år.
Allerede før energipriserne steg, ønskede regeringen at skubbe forbrugere væk fra gas- og oliefyr og i retning mod eldrevne varmepumper. Men nu er elpriserne røget voldsomt i vejret, hvilket gør det dyrere at bruge varmepumperne.
Og hvad gør man så?
En mulighed for at gøre sig mindre påvirkelig af stigende elpriser er at producere din egen el ved hjælp af solceller på taget eller i haven. Men hvor der tidligere fandtes en række lukrative ordninger, som fx gav solcelleejere fuld pris for den strøm, de overproducerede, er de selvsamme ordninger nu borte, og prisen på den strøm, du som solcelleejer kan få for din strøm, faldet. Så er solceller en god idé?
Ikke nødvendigvis for klimaet. For nyligt kom det frem i en forskningsrapport fra BUILD på Aalborg Universitet og Arkitemar, at langt fra alle solcelletyper kan betale sig rent klimamæssigt, når man betragter deres livscyklus over en 50-årig periode. Læs mere om det nederst i artiklen her.
Tager syv til ti år at tjene sig hjem
Når det gælder privatøkonomien er det heller ikke helt ligetil.
Vil du læse hele artiklen nu?
Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Sådan sparer du penge på elregningen
Prisen på strøm er steget. Hvad kan du gøre for at undgå, at elregningen eksploderer? Bliv klogere her.
Elselskaber bag ulovligt telefonsalg
Endnu et elselskab er blevet meldt til politiet af Forbrugerombudsmanden og dømt for ulovligt telefonsalg og vildledning af forbrugerne. Forbrugerrådet Tænk efterlyser større og mere systematisk kontrol med elselskabernes markedsføring.
Du betaler din elregning i blinde
Det er enormt kompliceret og vanskeligt selv at tjekke, om du egentlig betaler den rigtige pris for din elektricitet. Tallene bør gøres tilgængelige ved lov, mener Forbrugerrådet Tænk.