Solceller: Kan du blive selvforsynende med el?
Med et husstandsbatteri til dit solcelleanlæg kan du opsamle strøm og bruge den på et senere tidspunkt. Men betyder det så, at du kan blive selvforsynende med strøm? Læs med her.

En præmis for, at et solcelleanlæg kan blive en god forretning, er, at du kan udnytte mest muligt af strømmen på det tidspunkt, hvor den bliver produceret, altså fortrinsvis om dagen, hvor solen skinner.
For de fleste er det ikke en mulighed, og dermed ryger en stor del af den producerede strøm tilbage i elnettet, hvor du ikke får ret meget for den.
Vil du gemme strømmen lavet på dit solcelleanlæg, skal du have et husstandsbatteri eller et hybridanlæg. På den måde kan du bruge strømmen om aftenen, hvor du normalvis skal betale dyrt for strømmen fra elselskabet. Det giver en teoretisk mulighed for at blive selvforsynende med el og dermed uafhængig af prisudsving på energimarkedet.
Batteri kan give et større egetforbrug af el
Men flere eksperter peger på, at det ikke er så simpelt, og at du skal overveje en lang række faktorer, før du investerer i et husstandsbatteri eller et hybridanlæg.
Log ind eller bliv medlem
Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Ny varmepumpe: “Den første elregning er lidt chokerende”
Hans Lauring skiftede fra besværligt pillefyr til nem varmepumpe, men det har været svært at beregne og forudse økonomien i varmepumpen i detaljer, fortæller han.

Er solceller løsningen på de høje energipriser?
Høje priser på bl.a. gas og el kan få flere til at overveje solceller, så strømmen kan blive produceret i baghaven. Men er der en god forretning i at etablere et solcelleanlæg i boligen? Læs med her

Synes du, at din elregning er svær at forstå?
Så er det måske ikke så mærkeligt. Elpriser og elaftaler har forbrugernes interesse som aldrig før, men det kan være svært at gennemskue, hvad du betaler for, når elregningen lander i postkassen. Det kan gøres mere forståeligt, mener Forbrugerrådet Tænk.