Solceller med batteri: Kan du blive selvforsynende med el?
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Solceller: Kan du blive selvforsynende med el?

Med et husstandsbatteri til dit solcelleanlæg kan du opsamle strøm og bruge den på et senere tidspunkt. Men betyder det så, at du kan blive selvforsynende med strøm? Læs med her.

Stina Askholm Mellerup · Foto: Getty Images · 16. maj 2022
Solceller på hus tilkoblet batteri

En præmis for, at et solcelleanlæg kan blive en god forretning, er, at du kan udnytte mest muligt af strømmen på det tidspunkt, hvor den bliver produceret, altså fortrinsvis om dagen, hvor solen skinner.

For de fleste er det ikke en mulighed, og dermed ryger en stor del af den producerede strøm tilbage i elnettet, hvor du ikke får ret meget for den.

Vil du gemme strømmen lavet på dit solcelleanlæg, skal du have et husstandsbatteri eller et hybridanlæg. På den måde kan du bruge strømmen om aftenen, hvor du normalvis skal betale dyrt for strømmen fra elselskabet. Det giver en teoretisk mulighed for at blive selvforsynende med el og dermed uafhængig af prisudsving på energimarkedet.

Batteri kan give et større egetforbrug af el

Men flere eksperter peger på, at det ikke er så simpelt, og at du skal overveje en lang række faktorer, før du investerer i et husstandsbatteri eller et hybridanlæg.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?