Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Budget: Tjek budgettet og spar penge

Dit budget kan gemme på mange unødige udgifter, hvis du ikke tjekker det jævnligt. Få hjælp til at gennemgå dit budget og spare penge.
Af Camilla Gaarder
2. August 2019
Budget: Giv dine tunge budgetposter et servicetjek
Foto: iStock

Efterse dit budget og få råd til mere

Et budget kan give dig råd til de ting, du drømmer om.

Men priserne ændrer sig, og ændringer i dit liv kan også have indflydelse på dine udgifter og indtægter.

Tjek dit budget med jævne mellemrum for at se, om det stadig passer. Du kan måske opdage, at du betaler for meget, eller du betaler for noget, du ikke længere har brug for.

Budget: Sådan laver du et

Justér dit budget hver 3. måned

Efterse dit budget hver 3. måned.

Start med at tjekke, om dine indtægter har ændret sig.

Dine udgifter er det næste store punkt i dit budget-tjek.

Log ind i netbanken eller tjek dine regninger eller din kontooversigt for de seneste 3 måneder. Se, hvor meget du har betalt for hver udgiftspost. Og tænk så over, om du betaler for noget, du ikke længere bruger.

Forbrugerrådet Tænk har samlet en række udgiftsposter, hvor du hurtigt kan spare penge, hvis du giver dem et servicetjek.

Forsikring

Din forsikring skal du især tjekke, når dit liv ændrer sig.

Dit forsikringsbehov ændrer sig, hvis du for eksempel flytter, får børn, får hund, køber bil, bliver boligejer, gifter dig eller skifter job. I de tilfælde kan du have brug for få en større eller en mindre dækning i dine forsikringer.

Forsikringer stiger også i pris. Gennemgå derfor dine forsikringer ind imellem - gerne 1 gang om året - og se, om du kan spare penge ved at skifte til et andet forsikringsselskab.

Find den rette indboforsikring

Mobilabonnement

Koster 350 - 4.750 kroner om året per abonnement

Dit mobilabonnement skal passe til dit behov: Hvor meget taletid og data har du for eksempel brug for? Eller har du et abonnement, som giver adgang til streamingtjenester, du ikke bruger?

Tjek din mobil-pakke og find ud af, om du betaler for mere, end du egentlig bruger. Undersøg markedet og brug de forskellige selskabers priser og tilbud til at forhandle.

Test: Mobilabonnementer

Internet

Koster 2.500 - 3.600 kroner om året

Bredbånd er næsten uundværligt - men betaler du for meget for dit internet?

Tjek med jævne mellemrum om du kan få en bedre eller billigere løsning på dit bredbånd.

Find den bedste bredbåndsløsning til dig

Streamingtjenester

Koster 470 - 4.000 kroner om året per tjeneste

Streaming af musik, film og serier er blevet en stor post på mange budgetter, og du kan godt have abonnementer på samme tid.

Bruger du streamingtjenesten nok til, at den er pengene værd for dig? Eller skal du se dig om efter en billigere eller gratis løsning?

Find den bedste musiktjeneste til dine behov

Find den bedste streamingtjeneste i vores guide

Tv-pakker

Koster 1.200 – 8.000 kroner om året

Betaler du for tv-kanaler, du ikke bruger?

Tv-pakker er svære at overskue med de mange forskellige muligheder for at tilkøbe kanaler. Men det kan godt betale sig at undersøge, om du kan finde en anden løsning, der passer bedre til dig. Måske kan du spare penge på at skære overflødige kanaler væk.

Find et tv-abonnement, der passer til dit behov

Fitness

Koster 1.800 - 5.750 kroner om året

Dit fitness-abonnement kan du overveje at opsige, hvis du aldrig kommer af sted til fitnesscentret. Vil du spare penge, kan du overveje billigere alternativer som løbeture i det fri.

Dit abonnement kan du hos nogle fitnesscentre sætte på pause i op til 4-6 måneder, hvis du ikke bruger det. Husk at medregne, at det koster et gebyr at sætte dit abonnement i bero. Undersøg hvor stort gebyret er i dit fitnesscenter.

Find den bedste fitness-tracker med Forbrugerrådet Tænks test