
Skal vi vænne os til svingende priser på energi?
De høje energipriser kan koste forbrugerne dyrt i mange år frem, men de højere priser kan også være med til at øge bevidstheden om ikke at bruge mere energi, end vi har brug for.
Hjælp dem, der kommer i klemme
Det er Martin Salamon, cheføkonom for bæredygtigt forbrug hos Forbrugerrådet Tænk, enig i.
”Det er vigtigt, at vi som forbrugere nu begynder at interessere os meget mere for, hvordan vi forbruger energien, og hvad vi betaler for den. Det kan vi fx gøre ved at vælge de abonnementer, der passer bedst til vores individuelle forbrug. Vi skal selvfølgelig betale vores regninger, men vi skal også gøre de kloge ting, der kan være med til at minimere størrelsen af regningerne,” siger Martin Salamon.
Det er dog også vigtigt, påpeger Forbrugerrådet Tænks cheføkonom, at der fra politisk side er vilje til at hjælpe dem, der kommer i klemme på grund af de stigende energipriser. Det kan fx være en familie i et dårligt isoleret hus, der opvarmes med fjernvarme, og som har lang kørevej til arbejde.
”Der skal være fokus på at sikre dem, der bliver hårdest ramt, så deres tilværelse ikke falder i grus,” siger Martin Salamon.
Er de høje priser på el, gas og olie bare den ’nye normal’, eller hvad har vi i vente, når vi over de kommende år skal varme boligen op eller sætte strøm til vores apparater?
Log ind eller bliv medlem
Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.



Få overblik over elselskabernes betalingsmuligheder
Hvordan vil du betale for din strøm? Vil du helst lægge ud for din el og betale aconto fx hvert kvartal - eller vil du hellere betale hver måned for dit faktiske elforbrug? Få et overblik her.

Skal du vælge fast eller variabel elpris?
De fleste, men ikke alle, kan spare penge ved at vælge en variabel elpris i stedet for en fast.

Sådan sparer du penge på elregningen
Prisen på strøm er steget. Hvad kan du gøre for at undgå, at elregningen eksploderer? Bliv klogere her.