Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Skoletasker: Store forskelle trods høj pris

Skoletasker til nye skolebørn er testet på laboratorie og i et brugerpanel med børn og deres forældre, hvor en ergoterapeut gennemgik taskerne med børnene.
Af Tage Majland
25. Juni 2015
Skoletasker: Store forskelle trods høj pris
Foto: iStock

Skoletaskerne i testen valgt ud fra mange parametre

Skoletasken er det synlige tegn på at være blevet skolebarn. Den skal opfylde en række vigtige funktionelle behov, selv om barnet ofte har mere fokus på farver og sjove figurer på taskerne.

Forbrugerrådet Tænk har derfor både testet skoletasker på laboratorie samt i et brugerpanel med børn og deres forældre, hvor en ergoterapeut gennemgik taskerne sammen med børnene.

Skoletaskerne koster mellem 450 og 750 kroner, bortset fra Bilkas til 50 kroner. Det er meget forskelligt, hvad du får for pengene.

Testvindende skoletaske kan justeres efter alder

Ergobag Prime er Bedst i Test og imponerer med sin støtte, polstring og mange indstillingsmuligheder, så tasken løbende kan indstilles til barnet, når det vokser. Børn og forældre vurderede den positivt i brugertesten.

Regntesten og testen af slidstyrke klarer den også til den bedste bedømmelse.

Få hele vores bedømmelse af Ergobag Prime, der er testvinder i vores test af skoletasker

2 tasker er ringe som skoletasker

Bilkas Skoletaske og Lego Trolley skiller sig markant negativt ud, når de bedømmes som traditionelle skoletasker.

Når Lego Trolley anvendes som normal skoletaske, er den stor og klodset for børnene at have på ryggen.

Bilkas taske er meget billig, men den vurderes som "dårlig" eller "under middel" på de fleste testparametre fra ergonomi, slidstyrke og regntæthed til indhold af uønsket kemi. Som den eneste i testen, blev tasken revet helt i stykker i styrketestene.

Bilka oplyser til Forbrugerrådet Tænk, at tasken er tænkt som en taske til de mindste skolebørn, der ikke har mange, tunge skolebøger.