Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Uønsket kemi fundet i 6 barnestole

Højstole er testet for uønsket kemi. 6 stole indeholdte spor efter uønskede stoffer, men indholdet var under grænseværdierne.
Af Tage Majland
28. November 2016
høje barnestole test trip trap tripp trapp stokke ikea børn sikkerhed komfort ergonomi kemi vælte manual holdbarhed styrke
Foto: Thomas Dahl

Indhold af problematisk kemi kan være lovligt men uønsket

Forbrugerrådet Tænk Kemis test for uønskede stoffer afslørede indhold af formaldehyd og PAH'er. Det er ikke ulovligt, men er alligevel uønsket, da de kan være problematiske for barnets sundhed. Især i produkter som en højstol, som børnene er i tæt kontakt med.

Uønsket indhold af stof med kræftrisiko trækker 2 stole ned

Babytrold Stolen og Flexa Højstol er begge bedømt til ‘under middel’ i kemitesten, fordi de har testens højeste indhold af PAH’er, herunder naftalen, der af EU er klassificeret som muligt kræftfremkaldende.

Læs hele bedømmelsen af Babytrold Stolen her

Læs hele bedømmelsen af Flexa Højstolen her

4 andre stole får ikke over ”middel” i bedømmelsen af uønsket kemi på grund at mindre mængder af fenoler, formaldehyd eller uønskede metaller.

Se alle testede produkter i Forbrugerrådet Tænks test af højstole

Bly afgives fra lakeret træstol

Hauck Alpha+ er samlet set testens tredjebedste. Den er god til prisen og stolens ergonomi og sikkerhed er god.

Stolen afgiver imidlertid testens højeste mængde bly fra lakken på træet. Det er dog under grænseværdien for legetøj, som højstole falder ind under. Men tungmetallet er uønsket, da det kan påvirke indlæring og intelligens. 

Træstolen kan kun anbefales, hvis den ikke anvendes regelmæssigt, for eksempel i et sommerhus eller hos bedsteforældre. Alternativt kan ryg og sæde dækkes med en hynde for at undgå hudkontakt.

Læs en lang række gratis kemitest af ting til børn og gravide hos Forbrugerrådet Tænk Kemi