Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Driftsikre bleer klarer brugertest godt

Teknisk set fungerer de testede bleer godt nok, selv om der er forskelle på, hvor hurtigt de suger væske. Brugertesten med 4.000 bleer gav middel bedømmelse til 2 mærker af bleer.
Af Tage Majland
27. April 2015
Driftsikre bleer klarer brugertest godt
Foto: iStock

De fleste bleer klarer brugertesten godt

8 ud af 10 blemærker fik den samlede bedømmelse "god" i brugertesten. Bleerne fra Libero og Pampers Active Fit klarer sig lidt bedre end de øvrige.

Levevis og Budget bleerne fra Føtex blev samlet set kun bedømt til "middel" af brugerne. Det skyldes blandt andet oplevelsen af pasformen, og absorptionsevnen om natten. Også Moltex bleen er brugerne samlet set mindre begejstrede for. Mange familier kommenterer, at det blandt andet er en lidt for stiv ble.

Sugeevnen i bleer er næsten for god

Bleer er et high tech-produkt, der hurtigt kan opsuge og holde på væske, så barnet ikke går rundt med våd ble for længe.

Sugekapacitet har bleerne rigeligt af – men det er rarere for barnet at få skiftet bleen oftere i stedet for at gå med en tung ble.

Fokus i den tekniske del af testen har været, hvor hurtigt væske bliver suget ind i bleen, samt hvor tør bleen er på overfladen, der er i kontakt med huden, som kan blive irriteret.

Væske opsuges med forskellig hastighed

Tekniske test på laboratoriet viser, at der er forskel på de testede bleer. Moltex-bleen suger væsken langsomst, mens Pampers Baby dry og Levevis fra Føtex er gode til at suge væsken hurtigt op og væk fra barnets hud.

Libero opnår den bedste samlede bedømmelse uden at være den hurtigste til at suge væsken op. Til gengæld holder bleen overfladen acceptabelt tør, når væsken først er suget op.

Læs mere om testvinderen Libero Comfort 4

4.000 bleer er blevet afprøvet af familier

Forbrugerrådet Tænks test af bleer har tidligere vist, at de generelt teknisk er gode. Derfor er der denne gang lagt vægt på en brugertest, hvor 30 familier, der er medlemmer af Forbrugerrådet Tænk, afprøvede alle mærker – i alt brugte de over 4.000 bleer.

Familierne er generelt tilfredse med funktionaliteten af bleerne ved daglig brug. Det, som nogen synes er godt ved en ble, er andre ikke tilfredse med.

Prøv flere forskellige bleer til dit barn, også i takt med at barnet vokser, så du finder den ble, der passer til barnet.