Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Bleskift: Sådan plejer du baby bedst

Sæbe, cremer, salver og andre plejeprodukter skal du bruge mindst muligt af, når du skifter ble på dit barn. Bleerne bliver billigere, hvis du går efter tilbud – og i øvrigt få barnet til at stoppe med at bruge ble så tidligt som muligt.
Af Stine Müller
23. September 2015
Bleskift: Sådan plejer du baby bedst
Foto: iStockphoto

Brug færre produkter

Plejeprodukter kan indeholde uønsket kemi. Brug derfor produkterne mindst muligt, så huden ikke får kontakt med flere indholdsstoffer end højst nødvendigt. 

Barnets hud skal tørre godt mellem bleskift, og lad barnet dagligt have tid uden ble på.

Sæben skal du spare på, når du skifter dit barn. Lunkent vand er ofte nok. Bruger du sæbe, så skyl grundigt efter, og vælg en uparfumeret sæbe.

Brug skånsomme produkter

Vådservietter skal du kun bruge, når du ikke er i nærheden af vand i forbindelse med bleskift. Tjek Forbrugerrådet Tænk Kemis test af vådservietter.

Se testen af vådservietter

Salve og cremer skal du ikke bruge dagligt, men kun når der er behov for det. Tjek Forbrugerrådet Tænks test af babysalver og babycremer.

Se testen af babysalver

Se testen af babycremer

Spar penge og miljøbelastning

Mærkevarebleer som Libero og Pampers er løbende på tilbud, så du ikke behøver at give fuld pris.

Tilbud på bleer kan du blandt andet finde ved at søge på nettet.

Bleer til et barn, der bruger 5 bleer dagligt, koster 2.000-3.000 kroner om året. Hvis barnet er klar til det, kan det derfor godt betale sig at prøve at få det til at smide bleen tidligt – eventuelt kan barnet i en overgangsfase fortsat sove med ble om natten.

Miljøbelastningen bliver også mindre, fordi det kræver energi og ressourcer både at producere og bortskaffe bleerne. 

Stofbleer er ikke nødvendigvis et miljømæssigt bedre alternativ end engangsbleer, fordi de kræver meget vand og strøm at vaske og tørre.

Forbrugerrådet Tænk Baby

Hverdagen med baby er fyldt med en masse andre nye produkter, lige fra bleer og barnevogne til autostol og sutter. Hvilke produkter er sikrest og bedst? Og hvilke produkter indeholder uønsket kemi eller farlige smådele?

Klik her for at købe Forbrugerrådet Tænk Baby med over 100 sider med gode råd, artikler og test