Test af mælkeskummer ➡️ Test af 19 mælkeskummere
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Mælkeskummere

Skummet mælk kan gøre kaffen smagfuld og cremet. Men hvilke mælkeskummere er bedst i test? Få hjælp til at vælge den bedste mælkeskummer.

Testet d. 7. maj 2019

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Mælkeskummere

 Forbrugerrådet Tænk har testet 17 mælkeskummere for deres evne til at skumme kold og varm mælk. i testen har vi undersøgt tre slags skummere: automatiske mælkeskummere, manuelle mælkeskummere og håndholdte elektriske mælkeskummer.

Mød holdet bag vores mælkeskummer test

Peter står bag vores test af mælkeskummere. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet mælkeskummere

  • Mælkeskummerne er blevet testet for evnen til at skumme kold og varm mælk.

    Minimælk, letmælk, sødmælk, sojamælk samt mandelmælk er blevet varmet og skummet i alle mælkeskummerne.

    Skummets kvalitet, volumen og temperatur er blevet målt og bedømt. Derudover er mælkeskummerne blevet testet for deres evne til at skumme kold mælk, såfremt de havde denne funktion.

    De mælkeskummere, der havde opvarmningsfunktion alene, er også blevet testet for evnen til blot at varme mælk.

  • Mælkeskummerne er blevet bedømt for brugervenlighed.

    Brugervenlighed er en bedømmelse af, hvor nemme maskinerne er at bruge, samle og opbevare, samt hvor nemme de er at rengøre.

  • Energiforbruget ved brug af mælkeskummerne er blevet målt ved standby samt ved skumning. Målingerne ved skumning er blevet udregnet ved forbruget af energi pr. 100 ml mælk.

  • Byggekvalitet er et udtryk for, hvor godt mælkeskummeren er konstrueret. Her spiller materialevalg, montering og generel finish ind på bedømmelsen.

  • Støjen fra mælkeskummerne er blevet bedømt, dels ved en objektiv måling i decibel, dels en subjektiv bedømmelse af, hvor meget de støjer.

  • Samlet bedømmelse vægtes således:

    • Skumme kold og varm mælk: 50 %
    • Brugervenlighed: 30 %
    • Energiforbrug: 10 %
    • Byggekvalitet: 5 %
    • Støj: 5 %

    Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.