Sådan beskytter du dit betalingskort mod misbrug
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Sådan beskytter du dit betalingskort mod misbrug

Der kommer hele tiden nye funktioner, der hjælper dig med at beskytte dit betalingskort mod misbrug. Læs med her.

Erik Slot Malmqvist · Foto: Getty Images · 16. februar 2021
Betalingskort - beskyttelse

Moderne Dankort, Visa/Dankort, Visakort og MasterCard får flere og flere sikkerhedsfunktioner, som kan beskytte dit betalingskort mod misbrug.

Funktioner som blandt andet kontaktløs betaling, Geografisk sikkerhed og 2-faktor godkendelse er med til at mindske risikoen for, at du bliver svindlet i fysiske butikker og ved online handel.

Få hjælp til at finde ud af, hvordan du beskytter dit kort imod misbrug.

Kontaktløs betaling sikrer dig mod svindlere

Kontaktløs betaling giver dig mulighed for at handle for op til 350 kroner, uden at du skal taste din pinkode. Du skal blot holde dit betalingskort tæt på kortterminalen.

Betalinger med den kontaktløse funktion er meget sikre. Svindlere og tricktyve har ifølge Nets sværere ved at misbruge dit betalingskort, da de kan ikke aflæse din pinkode, når du betaler med kontaktløst.

Betalingskortet kan derfor ikke misbruges til at betale beløb, der er større end 350 kroner, hvis det skulle blive stjålet.

Banken kræver ikke nogen selvrisiko, hvis den kontaktløse funktion på dit kort misbrugt. Bliver dit kort misbrugt til kontaktløs betaling, dækker banken dit tab.

Hvad er Geografisk sikkerhed?

Geografisk sikkerhed er en funktion, som du kan bruge med dit MasterCard og MasterCard Debit.

Med geografisk sikkerhed kan du spærre dit betalingskort i en række områder i verden som for eksempel Sydamerika og Nordamerika, hvor der er højere risiko for svindel med betalingskort.

Geografisk sikkerhed forhindrer svindlere i at tage dine kortoplysninger og misbruge dem i lande, hvor der er færre sikkerhedsforanstaltninger.

Hvordan bruger du Geografisk sikkerhed?

Rejser du til eksempelvis Nordamerika, kan du godkende Nordamerika via din netbank, så du kan bruge dit MasterCard på din rejse.

Når du rejser hjem igen, spærrer du Nordamerika igen via din netbank. Skulle en svindler have fået fat i dine kortoplysninger på din rejse, har svindleren ikke mulighed for at misbruge dem, efter du er rejst hjem.

Geografisk sikkerhed giver dig også mulighed for at spærre for onlinehandel og kontante hævninger på din rejse, hvis du ved, at du ikke kommer til at bruge nogle af delene. Det mindsker risikoen for, at svindlere kan misbruge dit kort.

Hvad er 2-faktor godkendelse?

Onlinehandel er blevet gjort endnu mere sikkert gennem tilføjelsen af 2-faktor godkendelse.

2-faktor godkendelse beskytter dit betalingskort imod svindel ved at kræve, at du kan bekræfte din identitet, når du betaler for et produkt online.

Handler du online, skal du nu både indtaste dine kortoplysninger og bekræfte din identitet via NemID eller SMS.

Sådan får du pengene tilbage, hvis du bliver snydt online

Betaler du med Dankort, Visa eller MasterCard online, kan du få banken til at tilbageføre dine penge, hvis din vare ikke dukker op, eller der er problemer med dit køb.