Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Mørk chokolade: Denne smager bedst

Mørk chokolade kan smage sødt og mildt eller være bitter og udfordrende for smagsløgene. 130 forbrugere og 3 chokoladeeksperter har fundet den bedste.
Af Lars Nøhr Andresen
9. November 2017
Foto: iStock

Mørk chokolade: Hvilken smager bedst?

Hvilken mørk chokolade du foretrækker, afhænger i høj grad af dine smagspræferencer. Mørk chokolade kan være mere eller mindre bitter, mere eller mindre syrlig og mere eller mindre sød.

Bitterheden og syrligheden kommer fra kakaobønnerne. Sødmen kommer primært fra det tilsatte sukker. Nogle aromastoffer kan også påvirke sødmen. Chokoladens smag kommer fra kakaobønnerne.

Kakaobønnerne kan smage forskelligt. Smagen afhænger blandt andet af, hvordan de modnes, ristes og sammensættes med forskellige mængder af sukker, kakaomasse og kakaosmør. Derfor er smagsvariationerne for selv den rene, mørke chokolade uendelige.

For at finde den bedste mørke chokolade har Forbrugerrådet Tænk spurgt 130 almindelige forbrugere og 3 smagseksperter.

Her er deres dom.

Kendt chokolade vinder testen

Lindt Excellence 70% kommer i smagstesten lige i hælene på Moser Roth-chokoladen, der er forbrugernes favorit. Men da Lindt chokoladen kun indeholder begrænsede mængder uønsket kemi, vinder den samlet set testen og tildeles Bedst i test.

Smagseksperterne sagde om Lindt…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb