Tun på dåse | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Tun på dåse

Hvilken dåsetun skal du vælge, hvis den skal smage godt, og passe bedst muligt på miljø og biodiversitet? Vi har testet 12 tun i olie, se testen her.

Testet d. 9. august 2021

Testen af tun på dåse ser på forskellige typer af tun i olie. Vi har testet i alt 12 forskellige produkter af tun i olie. Produkterne er udvalgt, så de dækker markedet bredt.

I testen ser vi på miljø og biodiversitet af fangstmetoder og arter, vi smagstester, tester for uønsket kemi og ser på de oplysninger du finder på pakningen

Vi har i denne test, kun undersøgt tun i olie, så sammenligningsgrundlaget er ens. Vi har udvalgt forskellige typer af tun på dåse og glas, for at ramme markedet så bredt, som muligt.

Følgende mærker har vi testet:

Amanda, COOP, First Price, Glyngøre, John West, Launis, NaTuna, Nixe, Orpagu Gourmet, Pan do Mar, Rema 1000 og princip

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{compareProducts.length}}/9
Sammenlign Fjern
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores tun på dåse test

Peter har haft ansvaret for vores test af tun på dåse.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet tun på dåse

  • Miljø og biodiversitet er en vurdering af tunbestanden for arten, fangstområde og risiko for bifangst ved fangstmetode. Vi vurderer på baggrund af data fra www.iss-foundation.org. Tunbestanden i fangstområdet vægter 60 procent, risikoen for bifangst vægter 40 procent.

  • Kvaliteten af tunene er blevet vurderet af fire dommere med en fødevarevidenskabelig baggrund. Smagsdommerne har vurderet smagen, teksturen, udseendet og aromaen. Dommerne vidste ikke hvilke produkter, der blev smagt på.

  • Sporbarhed er en bedømmelse af forskellige relevante informationer, der er tilgængelige på emballagen, herunder oplysninger om tunarten, fangstområdet og fangstmetoden.

  • Tunens indhold af uønsket kemi, herunder tungmetallerne kviksølv, bly og cadmium, samt mineralske olier er blevet testet på et eksternt laboratorium, og mængden af eventuelt fundne stoffer er blevet evalueret.

  • Information på emballagen er en bedømmelse af forskellige relevante informationer, der bør være tilgængelige på emballagen, herunder oplysninger om oprindelse, opbevaring med mere.

    • Miljø og biodiversitet 35 %
    • Kvalitet/smagstest 25 %
    • Sporbarhed 20 %
    • Uønsket kemi 15 %
    • Øvrig information på emballagen 5 %