Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Hvilken solcreme er Bedst i test og beskytter dig mod solens skadelige stråler? Find de bedste solcremer i Forbrugerrådet Tænks test og undgå solcremer med ringe beskyttelse.
Opdateret d. 10. juni 2024
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Protect kids spf 50+
Ansigtssolcreme SPF 50+
Sollotion SPF 30
Solspray SPF 30
Aloe vera sun lotion SPF 30
Fragrance-free cream SPF 50+
Intense Protect SPF 50+
Spray for children SPF 50+
Sun Lotion Kids SPF 50+
Sun Spray SPF 30
Stay outside SPF 30
Photoderm aquafluide SPF 50+
Waterlover Sun Milk SPF 30
Waterlover face sunscreen SPF 50+
Waterlover hydrating sun milk SPF 50+
Kids sun protect cream SPF 50
Crème solaire SPF 30
Eco Baby Sollotion SPF 30
Face sun lotion SPF 50
Kids Sunlotion SPF 30
Sunlotion SPF 30
Sunscreen for the body SPF 30
Invisible serum super uv SPF 50+
Kids Sun protection spray Find Nemo SPF 50+
Sun lotion SPF 15
Sun / Lotion SPF 30
Solcreme SPF 30
Anthelios Baby sollotion SPF 50+
Anthelios UVmune 400 SPF 50+
Sun protective water SPF 30
Sun sensitive Kids milky spray SPF 50+
Ansigtssolcreme uden parfume SPF 50
Solspray SPF 30
Body Sun protection SFP 30
Kids Sensitive protect 5 in 1 SPF 50+
Protect & moisture SPF 30
Triple protect ultra-light SPF 50+
Melting cream SPF 50
Sollotion SPF 30
Sunlotion SPF 15
Protective suncream SPF 50
Cream Sensitive skin spf 50+
Original spray SPF 30
Sensitive face SPF 50+
Invisible sun protection face cream SPF 50+
Invisible sun protection milky spray SPF 30
Invisible sun protection milky spray spf 50
Sun body lotion SPF 50
Kids sun Lotion SPF 50+
Capital Soleil Kids cell protect water fluid spray SPF 50+
Capital soleil Velvety protective cream SPF 50+
Solaire peau parfaite Anti-aging care SPF 50+
Spray lotion SPF 30
Sun lotion SPF 30
Sunlotion SPF 15
Solcremer har ikke altid den SPF (solbeskyttelsesfaktor), som producenten skriver på emballagen. Og selvom solcremen beskytter godt, skal den stadig være behagelig at have på, så man har lyst til at bruge den.
I testen undersøger vi solcremernes UVA og UVB beskyttelse. Vi brugertester cremerne for at se, hvor behagelige de er at smøre på, eller om de klistrer, efterlader huden hvid mm. Vi ser naturligvis også på, om de indeholder uønskede kemikalier.
I testen finder du almindelige solcremer, børnesolcremer og solcremer til ansigtet
Disse mærker har vi testet
Vi tester solcremer i faktor 15, 20, 30, 50 og 50+ fra mange af de kendte mærker:
A-derma, Apotekets, Avène, Avivir, Beauté pacifique, Bioderma, Biotherm, Cien sun (Lidl), Clarins, Derma, Ecooking, Garnier Ambre Solaire, Grøn balance, Karmameju, Kraes, La Roche-Posay, Lancaster, Matas, Nilens Jord, Nivea Sun, Nuxe Sun, Rema1000 Sun Circle, Respire, Riemann P20, Rituals, Rudolph care, Salling Fri, Vichy, Yves Rocher og Änglamark
Stine og Lisbeth står for vores test af solcreme. Lisbether markedsreseacher og udvælger de solcremer vi skal teste. Stine er ekspert i kemi. Hun har kontakten til laboratoriet, som både tester for solbeskyttelse og laver brugertest på 30 personer.
Tidligere test af solcremer og solspray følger den eksisterende internationale standard for måling af solbeskyttelse.
Testen af ansigtssolcremer samt den nyeste test af solcremer fra 2024 er udført med en nyere testmetode, der er mere etisk forsvarlig, da testpersoner ikke i samme grad skal udsættes for stråling, der påvirker huden. Denne metode er endnu ikke en international standard, men det forventer vi at den bliver i løbet af de næste par år. Indtil da vil produkter, der fejler i måling af beskyttelse målt med den nye metode, også efterprøves med måling efter den gældende standard.
Forbrugerrådet Tænk bruger altid anerkendte testlaboratorier, og er uafhængige af industrien.
Solbeskyttelsen i solcremerne bliver målt både over for solens UVA- og UVB-stråler.
Solcremer, der indeholder mere UVA-beskyttelse end minimumskravet får en bedre vurdering, end dem som ligger på minimumskravet.
Solcremer, der lever op til den lovede faktor, kan ikke skærme 100 procent mod solen. Derfor kan cremerne kun maksimalt opnå bedømmelsen "god".
Brugerpanelet har 30 deltagere, der anvender cremerne og bagefter vurderer hver solcreme – eksempelvis for, hvor behagelig den er i brug.
Ingredienser er tjekket for indholdsstoffer, der er problematiske for miljø og sundhed, blandt andet hormonforstyrrende- og allergifremkaldende stoffer.
Tuber og flasker er tømt for solcreme så godt som muligt, og det er målt, hvor meget der er tilbage i tuben og derfor kan gå til spilde. Overflødig emballage i form af ekstra kartonpakning er også bedømt.
Informationen på cremerne er gennemgået. Informationerne på solcremerne skal være på dansk, til at forstå og uden misvisende anprisninger.
Cremerne bør være uden overflødig papæske, men den skal være forseglet, så du ved, at den ikke har været åben.
Solcremer med indhold af hormonforstyrrende stoffer eller som ikke giver tilstrækkelig beskyttelse mod solens UVB- eller UVA stråler bliver trukket ned i den samlede bedømmelse.
Børnesolcremer med parfume bliver ligeledes trukket ned.
Solbeskyttelsen i din solcreme kan godt holde til året efter. Forbrugerrådet Tænk har testet om solcremer, der har stået vinteren over, efter at have været brugt om sommeren, stadig virkede. Vores test viste at solcremerne stadig holdt solfaktoren.
Hvis cremen lugter eller ser anderledes ud fx fordi den er blevet grynet eller lign. skal du ikke bruge den. På emballagen kan du se hvor lang holdbarheden er, efter at tuben er åbnet.
Den bedste solcreme er den, du bruger.
Forbrugerrådet Tænk tester hvert år solcremer. Vi ser på om de beskytter med den SPF de angiver, hvor behagelige de er at bruge, og om de indeholder uønsket kemi.
Ti solcremer opnår Bedst i Test, men der er mange andre gode solcremer - du skal logge ind for at se testresultaterne
Du skal bruge mere solcreme, end du tror. Cirka 40 ml solcreme, eller en god håndfuld, skal der til for at smøre en voksen krop ind.
En solcreme med 200 ml holder derfor til 5 indsmøringer.
I vores test regner vi prisen ud for en indsmøring med 40 ml. for en solcreme som virker dyr, er det måske ikke, hvis du ser på indsmørings-prisen og Vice-versa
Du skal bruge ca. 5 ml. solcreme til ansigtet, eller hvad der svare til en teskefuld. Husk også at smøre øre, hals og nakke.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Solcremer skal beskytte dig mod solens skadelige stråler, der kan være farlige. Desværre yder ikke alle solcremer den lovede beskyttelse. Vi fandt tre solcremer, som ikke beskytter som de lover, og en af dem indeholder også uønsket kemi.
Solcreme er vigtig, og disse solcremer giver dig den bedste beskyttelse mod solens skadelige stråler. Disse solcremer med SPF 15, 30 og 50+ bliver Bedst i Test.
Vi har testet 52 solcremer og solsprays for mistænkt hormonforstyrrende stoffer og andre uønskede stoffer. Se, hvilke der klarer sig godt i testen.
Skal din solcreme være så miljøvenlig som mulig? Se, hvilke solfiltre og andre miljøbelastende kemikalier, du skal holde øje med.
Solcreme kan indeholde UV-filtre og konserveringsmidler, som kan være mistænkt for at være hormonforstyrrende eller allergifremkaldende. Bliv klogere her.
Ikke alle solcremer til ansigtet giver den solbeskyttelse, de lover. Det viser vores seneste test, hvor vi dumper tre ansigtssolcremer.
Er du på jagt efter en god solcreme til ansigtet? Vi har testet 14 ansigtssolcremer med SPF 50 og 50+. Se hvilke der er bedst i test
Ansigtssolcreme, almindelig solcreme eller dagcreme med SPF? Der er mange forskellige produkter at vælge imellem, når du skal beskytte huden i ansigtet mod solens stråler.
Lotion og creme holder ikke evigt i toiletskabet. Undgå, at cremen udvikler sig til en bakteriebombe ved at tage et par simple forholdsregler.
Solcreme kan købes på enten tube eller spray. Men beskytter solcreme på spray lige så godt som solcreme på tube?
Solbeskyttende tøj til børn er en god idé – især, hvis I skal sydpå. Læs her, hvordan du vælger UV-beskyttende tøj, og hvordan tøjet skærmer mod solen.
Hvis solcremen lugter normalt, ser normal ud og har normal konsistens, kan du godt bruge den, selvom den har været åben sidste sommer.