Løbehjul til børn - Disse er Bedst i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse løbehjul til børn er bedst i test

Vi har testet trehjulede løbehjul til børn fra to år og tohjulede løbehjul til børn fra fem-seks år. Se, hvilke løbehjul vi anbefaler.

Morten Steiniche · Foto: Getty Images · 29. november 2022
Løbehjul med Bedst i Test logo

Vi har testet løbehjul til børn. Vores laboratorieeksperter har bl.a. testet løbehjulenes køreegenskaber med hjælp fra 20 skoleelever i alderen seks-otte år og syv børn i alderen to-fire år.

De store børn har prøvekørt løbehjulene på en testbane med kegler. De har kørt op og ned af kantsten, på bakker og på ujævnt underlag og grusstier. De mindre børn har kørt på et mindre, asfalteret område.

Herudover har vi bl.a. testet, hvor sikre og hvor holdbare løbehjulene er, og om de indeholder uønsket kemi.

Vi har testet disse løbehjul

Vi har testet 12 løbehjul til børn. Nogle af løbehjulene har tre hjul og er beregnet til mindre børn. Andre er tohjulede og beregnet til større børn fra femårsalderen.

Til børn fra cirka to år har vi testet disse trehjulede løbehjul:

 • Puky R1
 • Scoot and Ride Highwaykick 1
 • Hudora Flitzkids 2.0
 • Micro Mini Deluxe
 • SpinOut Trehjulet løbehjul

Til børn fra fem-seksårsalderen har vi testet disse løbehjul:

 • Six Degrees Løbehjul 205
 • Puky Speedus One
 • Hudora Big Wheel 205
 • Razor A125 GS
 • Micro Sprite Løbehjul
 • Globber Flow Foldable 125
 • My Hood 145

Der er forskel på løbehjul til de mindste og de lidt større børn

Løbehjul med tre hjul giver mere stabilitet og tryghed for de mindste børn. De er typisk beregnet til børn fra cirka to år. På de trehjulede løbehjul er der oftest to hjul foran. På nogle af dem drejes styret som normalt. På andre styrer barnet ved at læne vægten til den eller den anden side. Det gør løbehjulet mindre bevægeligt og giver ekstra stabilitet for barnet. 

De almindelige tohjulede løbehjul til børn fra fem-seksårsalderen, der er med i testen, har to forskellige hjulstørrelser. Dem med de mindste hjul er bedst til jævne underlag. De er også nemmere at have med rundt, fordi de generelt er lettere og fylder mindre, når de er klappet sammen.

Til gengæld er løbehjulene med de større hjul lidt mere komfortable at køre på, og der er bedre plads til fødderne på trinbrættet. Løbehjul med større hjul er velegnede til lidt længere ture eller på mere blandet underlag.

De fleste løbehjul er holdbare og sikre – men ikke alle

Vi har også testet, hvor holdbare – og dermed hvor sikre – løbehjulene er. De fleste løbehjul klarer denne del af testen fint, men tre af løbehjulene lever ikke op til forventningerne.

Nogle løbehjul indeholder uønsket kemi

Vi har også undersøgt, om styr, trinbræt eller dæk indeholder problematiske kemikalier som PAH’er, ftalater og flammehæmmere. Her viser det sig, at tre ud af 12 løbehjul til børn dumper i vores test, fordi de indeholder uønsket kemi.

Disse løbehjul til børn klarer sig bedst i testen

Vi anbefaler disse fire løbehjul, hvoraf to bliver Bedst i Test. De er fri for uønsket kemi, og de er holdbare og sikre.

 

Vil du læse hele artiklen om løbehjul?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?