Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Mobilbrug uden for EU: Pas på kæmpe mobilregninger på rejsen

Telefonen kan blive en dyr følgesvend på rejsen. Undgå at komme hjem til en kæmpe regning efter ferien til USA, Thailand eller andre steder uden for EU.
Af Mette Andrea Boesgaard
18. Maj 2017
Roaming udenfor EU
Foto: Getty Images

Telefonregningens størrelse afgøres af dit rejsemål

Mobilregningen kan let løbe op, hvis du bruger din telefon på ferien uden for EU. Prisen for tale, sms og at surfe på nettet - også kaldet roaming - kan nemlig være høj uden for EU på grund af manglende konkurrence.

Rejser du inden for EU, skal du ikke betale gebyr for roaming. Dit abonnement bestemmer, hvor meget du kan roame gebyrfrit.

Roaming inden for EU: Sådan er reglerne

Tjek prisen før du rejser

Hvad koster det at ringe, sms’e og bruge data på din telefon i det land, du skal rejse til? Det skal dit telefonselskab oplyse dig om.

Oplysningerne kan du finde på dit telefonselskabs hjemmeside. Det kan også ske ved, at du får en sms, når du ankommer til destination og tænder din telefon.

Tjek altid prisen, før du rejser ud.

Dataroaming kan du slå fra

Dataroaming er dyrt uden for EU – priserne kan ligge helt oppe omkring 100 kroner per megabite.

Undgå dataroaming ved at slå dataroaming fra i indstillingerne i din telefon. Vil du tjekke mails, Facebook eller danske nyheder, så find et gratis wi-fi-netværk og log på. Husk dog at tjekke, hvem der ejer netværket, så svindlere ikke får adgang til dine oplysninger.

Gratis wi-fi: Det skal du huske, inden du logger på

Telefonsvareren skal du slå fra

Telefonsvareren på din mobiltelefon skal du slå fra, inden du rejser uden for EU.

Modtager du et opkald uden for EU, som viderestilles til din telefonsvarer, betaler du både for at modtage opkaldet og for viderestillingen til din voicemail. Årsagen er, at opkaldet først går til din mobiltelefon i udlandet og derefter tilbage til din telefonsvarer i Danmark.

Ringer du derudover op og aflytter din telefonsvarer, kommer du til at betale for 3 opkald til udlandstakst.

Teleselskabet står for din telefonsvarer. Du kan tjekke, hvordan du slår telefonsvareren fra, på teleselskabets website.