Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Actionkamera: Brug det til 5 ting

Kameraer til hårdt brug, kaldes actionkameraer. Udover sport som surfing og mountainbiking kan du også bruge dem på badeferie, skiferien eller familiecykelturen.
Af David Bergeon
29. Januar 2020
Actionkamera: Brug det til 4 ting
Foto: Thinkstock

Actionkameraet passer godt til ferie og fritid

Et actionkamera er godt at investere i, hvis du vil filme sjove oplevelser, hvor du risikerer at tabe dit kamera. Dit kamera i mobiltelefonen er rigtig godt, men hvis det er rigtig koldt, eller du er steder med støv, vand, sand eller sne, så kan det godt være hårdt for mobiltelefonen. 

Rejser du meget eller dyrker du sport, hvor du gerne vil forevige dine minder uden at ødelægge din mobil, så er et actionkamera en god investering

1. Ferien med vand

Vandtætheden, som de fleste actionkameraer har, gør dem ganske gode til at tage fotos på ferier, hvor der er vand indblandet.

Pool, strand, fisketur og kanoferie egner et actionkamera sig godt til.

Se hvilket actionkamera, som klarer sig bedst i vores test af digitalkamera

2. Fritidsaktiviteter 

Kameraet egner sig godt til mere end ekstremsport. Den lille størrelse gør det nemt at have med at gøre, og det kan sættes fast på fx cyklen. Det er robust, så det går ikke i stykker, hvis du taber det.

Cykeltur, fodboldspil og svømmeture egner et actionkamera sig godt til.

3. Alternative og spændende billeder

Mulighederne med et actionkamera er mange, og fordi du kan sætte det fast på tøj og sportsudstyr, kan du tage nogle spændende og anderledes billeder end med et normalt kamera.

Festival, koncertbesøg, skiferier og vandreture egner et actionkamera sig godt til.

4. Ferien i sne og kulde

Skal du på vinterferie og stå på ski eller vandre, så er et actionkamera et godt alternativ til mobiltelefonen. Et actionkamera klarer kulden bedre. Hvis du har oplevet at din mobiltelefon slukker på grund af kulden, så vælg et  kamera, som kan klare kulden og den våde sne.

5. Ekstremsport

Actionkameraer er, som navnet antyder, velegnet til aktiviteter med masser af action, som fx ekstremsport. De fleste actionkameraer tåler at blive tabt og går ikke så nemt i stykker, hvis du falder eller styrter.

Mountainbiking, surfing, klatring og havkajak egner et actionkamera sig godt til.

Video optaget med actionkamera

På Youtube kan du finde en masse videoer, der viser, hvordan en video optaget med et actionkamera ser ud.

Se et eksempel på Youtube