Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem
Om os /

Social

Titel

Forbrugerrådet Tænk gør det let for dig

Forbrugere i Danmark skal have let ved at træffe gode og trygge valg. Det arbejder Forbrugerrådet Tænk for, og vi vil gerne have dig med.
Af Jesper Frydland-Raun
18. September 2017
Foto: iStock

Hjælp dig selv med at træffe et trygt valg

Forbrugere i dagens Danmark har mange muligheder. Aldrig før har der været så mange varer på hylderne, og det meste er tilgængeligt hele tiden. Men med flere muligheder følger også flere valg. Valgene kan være svære at træffe og gennemskue konsekvenserne af.

For skal du vælge den laveste pris eller den højeste kvalitet – og udelukker det ene det andet? Skal du vælge det, der smager bedst – eller det, der giver den bedste smag i munden? Hvad med sikkerheden og de miljømæssige konsekvenser? Og vil du gerne kunne skrive under på aftalen i banken eller i realkreditinstituttet uden at bekymre dig om urimelige vilkår?

Kort sagt, vil du gerne kunne købe gode produkter uden at bekymre dig unødigt om, hvorvidt det nu også var det rigtige valg?

Har du tænkt over det? Det har vi, og vi vil gerne dele vores viden med dig.

Forbrugerrådet Tænk arbejder for alle i Danmark

Forbrugerrådet Tænk arbejder for alle forbrugere i Danmark. Det gør vi på flere måder:

  • Vi arbejder politisk for at sikre dine rettigheder som forbruger
  • Vi taler din sag mod industrien i pressen
  • Vi oplyser dig om dine rettigheder gennem indhold på taenk.dk og ved at have en gratis telefonrådgivning for alle forbrugere i Danmark.

Få hjælp i vores rådgivning

Vær med til at præge markedet

Forbrugerrådet Tænk er en medlemsorganisation. Som medlem af Forbrugerrådet Tænk er du med til at bidrage til vores arbejde. Samtidig får du en række fordele.

Som medlem kan du være med til at præge, hvor gode og sikre produkter vi alle sammen skal have adgang til. For når vi tester produkter, er det nemlig ikke kun for at finde fladskærmen med det skarpeste billede eller den sikreste klapvogn.

Det er også for at finde den røgalarm, der ikke kan lugte røgen hurtigt nok eller solcremen med problematisk kemi. Som medlem er du med til at støtte den del af vores arbejde. Arbejde, som ikke kun kommer dig selv til gavn, men er med til sikre, at alle forbrugere i Danmark kan træffe et godt og trygt valg.

Derfor skal du betale for at læse testresultater

Vores test er dine test

Vi tester et sted mellem 40 og 50 forskellige produkt-kategorierer om året. Test af de tusinder afså mange forskellige produkter er en dyr affære. Testene bliver dyre, fordi vi selv indkøber og tester produkterne på uafhængige og anerkendte laboratorier. Vi modtager heller ikke støtte til testene – hverken fra producenter eller andre.

Derfor skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt vores tests er uafhængige. Det er de – i modsætning til mange andre tests, du kan finde derude.

Pengene til vores tests kommer fra vores medlemmer. På den måde er du via dit medlemskab med til at sikre bedre produkter for alle – også for dig selv.

Læs mere i denne test, hvor vi beskriver, hvordan vi tester produkter.

Forstår du altid det med småt?

Vi arbejder også for dig på andre vigtige områder. Det er nemlig ikke kun, når vi tester produkter, at vi kæmper for et bedre og tryggere valg. Vi arbejder også for mere gennemskuelige aftaler med for eksempel banken, teleselskabet og realkreditselskabet.
Vi synes nemlig, at aftalerne tit er unødigt komplicerede. Alt for ofte rummer de uigennemskuelige formuleringer af dine vilkår.

Formuleringer, der kan synes harmløse og irrelevante for lige netop dig, i din aktuelle livssituation. Men de uklare formuleringer kan ende med at snyde dig for basale rettigheder eller penge.

Det synes vi ikke er fair. Og synes du det samme, kan du sammen med os være med til at gøre en forskel. Ikke kun for dig selv, men for alle os andre også.

Læs mere om vores forskellige kampagner herunder.

Vi kæmper også for dig bag de lukkede døre 

Som medlem har du, og alle andre medlemmer, indflydelse på den lovgivning, der præger alle forbrugeres dagligdag. Lovgivning, der enten gør det lettere eller sværere at være forbruger i Danmark.

Hvordan det, tænker du. Jo, indflydelsen opnår du gennem os og vores arbejde i lukkede mødelokaler, på Christiansborgs gange og i forskellige ministerier. Vi er også i dialog med brancheforeninger og andre interesseorganisationer for at skabe et grundlag for de bedst mulige aftaler for dig som forbruger.

Dit medlemskab – og det faktum, at vi er mere end 82.000 personlige medlemmer og 28 organisationer og  forbrugergrupper sammen i Forbrugerrådet Tænk giver os en stærk stemme og en indflydelse til at påvirke politikere og samfundsdebatten.

Faktisk er vores indflydelse så stor, at vi er den 6. mest citerede interesseorganisation i medierne og på en 6. plads over de interesseorganisationer, der er repræsenteret i flest råd, nævn og udvalg. (Kilde: Anne Bindercrantz m.fl.: Organisationer i politik, Aarhus Universitet 2014)

Læs mere om den del af vores arbejde her.