Sådan finansieres Forbrugerrådet Tænks arbejde
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Sådan finansieres Forbrugerrådet Tænks arbejde

Forbrugerrådet Tænk tester hvert år tusindvis af produkter, rådgiver danske forbrugere om deres rettigheder og arbejder politisk for bedre rettigheder til danske forbrugere.

Forbrugerrådet Tænk står også bag projekter, der er til gavn for mange. Blandt andre:

Medlemmer af Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænks cirka 90.000 medlemmer er vores største indtægtskilde – de står for cirka 54 procent af vores indtægter.

Indtægterne fra medlemmerne går til at lave test, rådgive om købelov og markedsføring og kæmpe for gode forbrugerrettigheder over for producenter og politikere.

Fonde

Forbrugerrådet Tænk arbejder også med en række projekter som for eksempel Forbrugerrådet Tænk Kemi og Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning.

Projekterne er finansieret af eksterne samarbejdspartnere som for eksempel Tryg Fonden, Promilleafgiftsfonden for landbrug og specifikke bevillinger til enkeltstående projekter på finansloven.

Indtægterne fra eksterne samarbejdspartnere udgår cirka 28 procent af Forbrugerrådet Tænks indtægter.

Finanslovsbevilling

Forbrugerrådet Tænk får hvert år også et beløb via finansloven. Tilskuddet til Forbrugerrådet Tænk ydes med det formål at muliggøre opretholdelsen af en forbrugerpolitisk interesseorganisation, der er uafhængig af offentlige myndigheder, erhvervsliv og politiske partier, og som inden for sit vedtægtsmæssige formål kan varetage forbrugerpolitiske interesser i den offentlige debat, drive oplysningsvirksomhed samt tjene som høringsorgan for offentlige myndigheder i sager af særlig forbrugerpolitisk betydning.

Indtægterne fra finansloven udgør cirka 15 procent af vores indtægter.

Anke- og klagenævn

Som medstiftere af i alt 16 private godkendte ankenævn, modtager Forbrugerrådet Tænk en årlig betaling for vores arbejde i nævnene. Betalingen er baseret på aftaler med de respektive brancheforeninger og er en forudsætning for, at vi kan deltage i ankenævnsarbejdet, det er en ikke ubetydelig arbejdsopgave for os.

Vores repræsentanter i ankenævnene står for at sikre en høj grad af legitimitet og styrker gennem deres indsats både forbrugerbeskyttelsen, forbrugernes rettigheder og tilliden til klagesystemet. En stor del af vores repræsentanter er frivillige, og der er ingen ankenævnsmedlemmer der personligt modtager betaling for at sidde i ankenævnene.

Indtægterne fra vores arbejde i klage- og ankenævn udgør cirka to procent af vores indtægter.

Andre indtægter

Derudover har Forbrugerrådet Tænk også indtægter fra:

  • Kontingenter fra medlemsorganisationer
  • Licensaftaler ved salg af Bedst i Test-logoer
  • Indtægter fra reklamelinks til Pricerunner
  • Indtægter fra affiliate-samarbejde med MyBanker

Disse indtægter udgør under fem procent af vores samlede indtægter.