Sådan tester Forbrugerrådet Tænk finansielle produkter
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Sådan tester Forbrugerrådet Tænk finansielle produkter

Forbrugerrådet Tænk tester en lang række finansielle services og produkter. Læs, hvordan.

Når du vil købe en bolig og skal låne penge af realkreditinstituttet, og måske også af banken, skal du træffe en stor – måske den største – privatøkonomiske beslutning i dit liv. 

Måden du sparer op til din pension, har store konsekvenser for, hvordan du kan indrette dit liv, når du ikke længere arbejder.

Også de valg, du træffer, når det gælder alt fra forsikringer og investeringer til elselskaber er med til at sætte rammerne for, hvordan din private økonomi hænger sammen – og dermed for, hvilke muligheder du har.

Det er bare ikke altid lige let at finde rundt i. Finansielle produkter er ofte komplekse, aftaledokumenterne kan være svære at forstå, og vi har set eksempler på skjulte omkostninger, ublu gebyrer og urimelige vilkår for forbrugerne. 

Derfor tester Forbrugerrådet Tænk en lang række finansielle produkter og services, så du kan træffe et trygt og oplyst valg. Vores test er uvildige og uden kommercielle interesser

Hvad tester Forbrugerrådet Tænk

Vi tester bl.a.

  • Bankprodukter
  • Pensionsprodukter
  • Investeringsprodukter
  • Forsikringsprodukter
  • Forsyningsprodukter

Specialister og data

De ansvarlige for test indenfor privatøkonomi er specialister i data og i det finansielle område. 

Vores test medtager alle væsentlige aspekter af et produkt eller en ydelse som parametre og vurderer deres vægt i forhold til, hvilken betydning de har for produktet og for forbrugeren.

Du vil altid kunne læse på de enkelte test, hvordan testen er udført – fx hvordan vi har indhentet data, beskrivelse af testparametre og hvordan den samlede bedømmelse vægtes. 

Særligt om priser

I nogle test vil testen vise beregnede priser, hvor beregningen tager udgangspunkt i et antal cases, som er udvalgt således, at de tilsammen giver et billede af prisen for den almindelige forbruger. 

Det betyder, at priserne i testen giver et billede af, selskabernes generelle prisniveau – men også at de priser, du selv møder hos fx forsikringsselskabet kan adskille sig fra de priser, testen angiver. 

Det skyldes, at visse finansielle produkters pris afhænger af en lang række faktorer, og at det ikke er muligt i en test at analysere, hvilket selskab der for samtlige forbrugere og situationer vil være bedst og billigst.