En genvej til dit barns digitale liv
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

En genvej til dit barns digitale liv

Genvej – til dit barns digitale liv hjælper forældre med at engagere sig i deres børns digitale liv og forebygge ubehagelige oplevelser online.

Billede af facaden til den blå planet

For børn og unge er digitale medier en hel integreret del af deres liv. Men for forældrene kan det ofte være vanskeligt at følge med og være der for deres børn i det digitale på samme måde, som de er i det fysiske liv.

Digitale medier giver mange nye muligheder for børnene, ikke mindst i form af nye fællesskaber. Men samtidig er der en alvorlig bagside ved de digitale muligheder, som børnene skal beskyttes imod.

Genvej – til dit barns digitale liv er et tilbud til forældre og omsorgspersoner, hvor de kan få hjælp til at engagere sig i deres barns digitale liv.

For danske forældre synes, det er vigtigt at være involveret i barnets digitale liv. 8 ud 10 oplever også selv, at de har forståelse for deres børns færden på digitale platforme. Men spørger man forældrene om, hvor ofte de taler med børnene om deres digitale liv, svarer 44%, at sådanne samtaler finder sted tre gange om måneden eller sjældnere.

Gennem Genvejs kanaler – genvej.org, Facebook og Instagram – kan forældre finde inspiration, øvelser, konkrete råd og viden om en lang række emner og problematikker, som børn og unge kan støde på online, såsom digital mobning, digitale krænkelser, influencere og reklamer, gaming, sociale medier og digitale fællesskaber.

Med Genvej vil vi give forældre et bedre indblik i deres børns digitale liv og dermed skabe muligheden for et større engagement og bedre forudsætninger for at forebygge ubehagelige oplevelser for børn. Vil vil give forældre viden og redskaber til at udvise handlekraft, hvis skaden er sket, og tage del i de positive oplevelser, som de digitale muligheder rummer.

Et bredt partnerskab

Genvej er et partnerskab mellem Ole Kirk’s Fond og Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med Red Barnet, Børns Vilkår, Mary Fonden og Medierådet for Børn og Unge samt en række andre aktører.