Test: Smartwatches og løbeure ✔️ 117 ure i uvildig test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Smartwatches og løbeure

Hvilket smartwatch eller løbeur skal du vælge? Få overblik i vores test af 117 ure og find det bedste ur til dit behov.

Opdateret d. 19. december 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Smartwatches og løbeure

Smartwatches har mange funktioner og bliver ofte brugt som løbeur eller træningsur. På samme måde har løbeure ofte mange smartwatch-funktioner.

Forbrugerrådet Tænk, har derfor testet smartwatches og løbeure for hvor godt de fungerer som smartwatch og som løbe- og træningsur.

Vi forsøger at teste et bredt udsnit af de varer, du finder i handlen, så flest typer, mærker og prisklasser er repræsenteret. Urene er købt i handlen og testet på et uvildigt laboratorium.

Følgende mærker er testet:

Amazfit, Apple, CMF, Coros, Denver, Fitbit, Garmin, Google, Hama, Honor, Huawei, Ice-Watch, Mobvoi, OnePlus, Oppo, Polar, Samsung, Suunto, Withings og Xiaomi

Derfor tester vi smartwatches og løbeure

Da vi testede smartwatches første gang i 2016 var vi ikke imponerede over hvor gode urene var til fx at synke op med ens mobil. Udviklingen er gået stærkt og i dag fungerer smartwatches også som træningsure, med pulsmåler og mange andre smarte funktionaliteter. 

Vi tester for at sikre at alle de smarte funktioner er præcise, at urene er nemme at bruge og fungerer godt med en mobiltelefon. Mængden af elektronikaffald er støt stigende og smartwatches er dyre. Vores test overvåger og skubber til markedet, så du kan vælge et smartwatch, du bliver glad for og kan bruge i mange år.

OBS! Vær opmærksom på, at smartwatches og fitnessure, som måler fedtprocent m.m. ved hjælp af bioimpedans-sensorer, kan påvirke pacemakere og implanterbare hjertestartere (ICD). Det viser et nyt studie, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Heart Rhytm. Vi har ikke testet for denne del. Tal med din læge, hvis du er i tvivl om du kan bruge dit træningsur.

Mød holdet bag vores smartwatches og løbeure test

Thomas står bag vores test af løbeure og smartwatches. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT, og det er Thomas som har kontakten og laver den endelig vurdering af de mange testdata vi får ind.

Thomas S Pedersen

Thomas S. Pedersen

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan tester vi smartwatches og løbeure

  • Smartwatches og løbeure kan alle modtage sms, informere om opkald og kalenderaftaler, og de fleste kan også informere om emails og opdateringer på sociale medier. Men der er stor forskel på detaljeniveau og hvordan informationen videregives på uret. 

    Vi har testet hvor godt urenes smartfunktioner fungerer og hvor pålidelige disse er.

    Vi har også testet hvor godt uret virker når den er uden for rækkevidde af din telefon.

  • Aktivitetsfunktioner dækker over hvor præcist uret måler din aktivitet under gang, løb, cykling og svømning. Vi har testet hvor præcis den måler dit antal skridt, den distance du har tilbagelagt under eksempelvis løb og svømning, og hvor præcis pulsmåleren fungere under både intensiv træning og gang. 

    Tømning af opvaskemaskine kan for eksempel give 'falske' skridt på din skridtmåler, og vi har undersøgt, om det er tilfældet. 

    Reproducerbarheden er undersøgt:  giver eksempelvis en given trappe det samme antal skridt og højdeforskel, når man tager turen op flere gange?

  • Brugervenligheden er vurderet ud fra hvor let uret er at forbinde til din smartphone.

    Tilpasning af uret indstillinger, så det passer til dine behov er også testet. Både muligheden for at tilpasse skærm, notifikationsindstillinger og installation af tredjeparts apps som fx en løbeapp tjekket.

    Hvor let er uret at benytte, både i det daglige men også under eksempelvis din løbetur er undersøgt.

  • Batteriet er testet for, hvor længe det holder ved almindelig brug, og hvor hurtigt det er at oplade. Det er også testet, hvor meget du får ud af 30 minutters opladning.

  • Appen, som følger med uret, er vurderet på, hvor let den er at benytte, og hvor overskuelige dataene fra din træning, søvnrytme og så videre er.

  • Byggekvaliteten og materialerne, uret er lavet af, er vurderet. Skærmen er udsat for en ridsetest, og det er tjekket, hvorvidt remmen let kan udskiftes.

  • Indbyggede funktioner dækker over, hvad uret har af både smartfunktioner og aktivitetsmåling.

    Testere undersøger og vurdere urets funktioner:

    Har uret wifi, bluetooth 5,0, NFC, GPS og mulighed for 4G/5G med eget simkort? Kan du sende sms fra den, besvare opkald lave opdateringer på facebook, bruge den til navigation mm. Kan den forbindes til PC/Mac?

    Har uret pulsmåler, kan den benyttes til cykling, svømning løb mm? Kan den måle din søvn, tælle skridt, måle distance og højde mm.

  • Urets sikkerhed er testet på flere niveauer, herunder blandt andet kryptering og beskyttelse mod kendte usikkerheder.

    Kodeordspolitik til sikkerheden af de medfølgende apps til Android og iPhone er undersøgt.

    Det er også bedømt, om der er klarhed vedrørende opdateringer, og om der bedes om unødig adgang til brugerens data.

    • Smartfunktioner 20 %
    • Aktivitetsfunktioner 25 %
    • Brugervenlighed 20 %
    • Batteri 15 %
    • App 5 %
    • Byggekvalitet 5 %
    • Funktioner 5 %
    • Sikkerhed og privatliv 5 %

    Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.

Læs mere om løbeure og smartwatches

Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.