Plantefars: Kan det erstatte bøffen af kød?
Plantefars fås i flere forskellige typer, men kun en af typerne, kan i en hurtig vending gå for at være hakket okse- eller svinekød.

Kan plantefars erstatte hakket kød?
Vegetarbøffer baseret på kikærter eller selleri har stået i de grønne kogebøger i årevis. Men det er først for relativt nyligt, at du kan købe færdig plantefars i supermarkedet.
Nyt er også de plantebaserede produkter, der decideret går efter at efterligne hakket kød i både smag og tekstur.
Forbrugerrådet Tænk har kigget nærmere på 7 slags plantefars:
3 typer, der minder om kød
- Naturli' Hakket
- Naturli' Fars
- Plantefars fra Schouten
4 typer, der er klassiske vegetarretter
- Irmas Bønnefars
- Irmas Falafelfars
- Løgismose Plantefars
- Naturli’ Plantefars
Plantefars kan godt minde om hakket oksekød
Farsprodukterne Hakket og Fars fra Naturli’, der forsøger at imitere hakket oksekød, består primært af vand og vegetabilsk protein, der kan være udvundet af for eksempel soja eller ærter.
Kødfarven kommer fra rødbeder, og så indeholder farsen forskellige tilsætningsstoffer, der binder farsen sammen og giver en smag og en struktur, der skal minde om kød.
Vil du læse hele artiklen nu?
Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Protein: Sådan spiser du proteinrigt med god samvittighed
Rødt kød belaster klimaet, når det bliver fremstillet. Men hvordan lever du bæredygtigt, hvis du samtidig vil have mange proteiner?

Klimavenligt indkøb: Ny teknologi kan gøre en forskel
Apps og klimadatabaser kan gøre det lettere for dig at måle dit klimaaftryk, når du handler. Der er dog stadig plads til forbedringer.

Energimærkning: Spar penge og mindsk din miljøbelastning
Skal du købe nyt køleskab, støvsuger, opvaskemaskine eller tv? Spar penge og gør miljøet en tjeneste ved at kende energimærket – både det gamle og det nye.