Plantefars: Kan det erstatte bøffen af kød?
Plantefars fås i flere forskellige typer, men kun en af typerne, kan i en hurtig vending gå for at være hakket okse- eller svinekød.
Kan plantefars erstatte hakket kød?
Vegetarbøffer baseret på kikærter eller selleri har stået i de grønne kogebøger i årevis. Men det er først for relativt nyligt, at du kan købe færdig plantefars i supermarkedet.
Nyt er også de plantebaserede produkter, der decideret går efter at efterligne hakket kød i både smag og tekstur.
Forbrugerrådet Tænk har kigget nærmere på 7 slags plantefars:
3 typer, der minder om kød
- Naturli' Hakket
- Naturli' Fars
- Plantefars fra Schouten
4 typer, der er klassiske vegetarretter
- Irmas Bønnefars
- Irmas Falafelfars
- Løgismose Plantefars
- Naturli’ Plantefars
Plantefars kan godt minde om hakket oksekød
Farsprodukterne Hakket og Fars fra Naturli’, der forsøger at imitere hakket oksekød, består primært af vand og vegetabilsk protein, der kan være udvundet af for eksempel soja eller ærter.
Kødfarven kommer fra rødbeder, og så indeholder farsen forskellige tilsætningsstoffer, der binder farsen sammen og giver en smag og en struktur, der skal minde om kød.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Plantedrik er mere klimavenlig end mælk
Plantedrikke som havredrik og sojadrik belaster klimaet mindre end mælk fra køer, men det er næppe plantedrik i kaffen, der kommer til at redde verden, siger ekspert.
Mad: Sådan spiser du mere klimavenligt
Maden, du spiser, belaster klimaet og bidrager til klimaudfordringerne. Hvordan spiser du klimavenligt? Få tips her.
Klimavenligt indkøb: Ny teknologi kan gøre en forskel
Apps og klimadatabaser kan gøre det lettere for dig at måle dit klimaaftryk, når du handler. Der er dog stadig plads til forbedringer.