Test af færdiglavet lasagne - både med kød og vegetarisk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Lasagne

Færdiglavet lasagne er hurtig mad på travle dage. Vi har testet 14 lasagner for smag og næringsindhold. Se hvilke der smager godt, og som du kan spise med god samvittighed.

Testet d. 16. juni 2020

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Lasagne

Forbrugerrådet Tænk har udvalgt 14 færdiglavede lasagneprodukter, 8 lasagner med kød, 4 vegetariske og 2 veganske.  Lasagnerne er alle er købt i supermarkeder. 8 af produkterne er på køl, 6 er på frost. 

3 af produkterne indeholder svinekød, 3 af produkterne er økologiske, og 1 er glutenfrit.

Produkterne er udvalgt for at skabe mest mulig variation mellem indhold af primære ingredienser, næringsindhold, pris og producent.

Lasagner fra disse mærker er testet: Amy's, Chef Select, Cofoco, Food Collective, Gestus, Hanegal, Løgismose, Mama Mancini, Meyers, Næmt, Quorn, Rana, Rema1000

Mød holdet bag vores lasagne test

Peter står bag vores test af færdiglavede lasagner på frost og køl. Tre eksperter har blindsmagt lasagnerne i vores smagstest.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet lasagner

  • Smagstesten blev foretaget af et ekspertpanel fra Hotel & Restaurantskolen som en blindtest. Testen blev delt op i lasagner med kød og lasagner uden kød, således at alle produkterne ikke blev sammenlignet direkte med hinanden. Det har vi gjort, da det smagsmæssigt er to forskellige typer af produkter. 

    Panelet bestod af tre kokke, som bedømte produkterne ud fra udseende, duft og smag. 

    Kokkene vidste kun, om det var kød- eller vegetar-/ veganer-lasagner, de smagte, men ikke hvilke mærker der var tale om. 

  • Lasagneprodukterne blev opvarmet efter deres individuelle anvisninger af tilberedningstid og blev tilberedt i professionelle ovne på Hotel- og Restaurantskolen umiddelbart inden hver smagning.

  • Næringsindholdet i produkterne er undersøgt ud fra information på emballagen.

    Energiprocenten for de enkelte makronæringsstoffer (protein, kulhydrat, fedt, mættet fedt) samt mængden af salt er blevet udregnet og vurderet ud fra de officielle anbefalinger for energifordeling i et måltid.

  • Information på emballagen er en samlet bedømmelse af de forskellige informationer, der er tilgængelige på emballagen, herunder tilberedningsvejledning og information om sortering.

    • Smagstest 55 %
    • Næringsindhold 35 %
    • Information 10 %