Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sådan har vi testet hummus

10 hummus fra køledisken i supermarkedet er smagstestet og testet på laboratorium for indhold af problematisk mikrobiologi.
Af Lars Nøhr Andresen
3. August 2020
Foto: Lars Nøhr Andresen

10 færdiglavede hummus på køl

Forbrugerrådet Tænk har testet 10 hummusser, der alle er købt i supermarkeder på køl. 

Hummusserne er testet for smag, og undersøgt på laboratorium for uønskede bakterier. 

Hummussen er klassisk hummus, dog er produktet fra Løgismose tilsat ekstra citron og spidskommen.

Disse hummuser har vi testet

Hummusserne er udvalgt, så de dækker et bredt udsnit af de typer af hummus du kan finde på køl i handlen.

Vi har testet følgende hummusser: Chef select, Coop Smag forskellen, Deli drengene, Delikatessen, Delikato, Irma Økologisk, Løgismose, Mad&Vin, Rema 1000, Vores tapas.

Se testen af hummus

Smagen vurderet af 3 eksperter

Smagen er bedømt af et ekspertpanel. Panelet bestod af 3 eksperter, der smagte på produkterne i en blindtest.

Smagspanelet bestod af:

Lektor og fødevarekandidat Michael René, kogebogsforfatter og lærer Carsten Lunding samt forfatter og kok Christine Bille

Smagseksperterne gav en samlet bedømmelse af produkternes udseende, smag og duft på en skala fra 1 til 9.

Mikrobiologi undersøgt på laboratorium

Mikrobiologi er en analyse af indholdet af forskellige mikrobiologiske organismer.

Hummussen er testet for indhold af coliforme bakterier og E. coli, Listeria Monocytogenes, gær og skimmel og mælkesyrebakterier. 

Industrifremstillet hummus bliver pasteuriseret, og denne proces slår alle bakterier ihjel, men det betyder ikke, at der ikke kan være problematiske bakterier såsom listeria og E. coli i hummus.

Hummus kan blive blive forurenet med bakterier efter pasteuriseringen, og testen siger noget om hygiejnen under produktionen.

Testet for tungmetaller

Laboratoriet har undersøgt humussen for tungmetallet Cadmium kan stamme fra sesamfrøene. 

Informationsniveau bedømt

Deklaration og information er en bedømmelse af de informationer, der er angivet på emballagen.

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • Smagstest 70 %
  • Mikrobiologi 10 %
  • Cadmium 10 %
  • Deklaration og informatiion 10 %