Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Sådan har vi testet kaffekværne

Testen omfatter kaffekværne med kværn og modeller, hvor kaffen bliver kværnet ved hjælp af et knivblad ligesom en blender eller minihakker, samt en manuel kværn, der ikke bruger strøm.
Af Peter Skjødt
9. Maj 2016
Foto: ICRT

Kværning af kaffe er den vigtigste del af testen

Kaffekværnene får en samlet bedømmelse af, hvor godt maskinen klarer at kværne kaffebønnerne til et ensartet resultat.

Teksturen samt finheden af den malede kaffe ved grov, mellem og fin indstilling vurderes.

Tiden, som maskinerne bruger på at kværne 100 gram kaffe, er sammenlignet. 

Brugen af kaffekværnene og støjniveauet er undersøgt

Brugervenlighed er en bedømmelse af, hvor nem maskinen er at bruge, samle og opbevare, samt hvor nem den er at rengøre.

Støjbedømmelsen er et samlet udtryk for, hvor meget kaffekværnen larmer.

Lyden er blevet målt med et decibelmeter samt subjektivt vurderet af et testpanel, som bedømte, hvor meget maskinerne støjede ved kværning.

Konstruktionskvalitet er en bedømmelse af materialevalg, montering og generel finish.

Samlet bedømmelse vægtes således:

  • Kværne kaffe 45 %,
  • brugervenlighed 30 %,
  • støj 15 % og
  • konstruktionskvalitet 10 %.

Testen er foretaget i samarbejde med International Consumer Research & Testing, ICRT