Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sikker, når du klikker

Dine personlige data kan blive stjålet og misbrugt på nettet. Kampagnen ”Sikker, når du klikker” satte i foråret 2017 fokus på digital sikkerhed.
Af Michael Haddar
25. Marts 2017
sikker når du klikker

Dine personlige oplysninger skal let kunne holdes private

Datamisbrug stiger, og behøvet for beskyttelse er højt. Med kampagnen 'Sikker, når du klikker' arbejdede Forbrugerrådet Tænk for at sikre et bedre privatliv online for dig og andre forbrugere på internettet.

Online tryghed og sikkerhed var nøgleord i kampagnen. Forbrugerrådet Tænk kæmpede for at hjælpe alle danskere - du og jeg til at blive bedre til at begå os på internettet samt mere bevidste om, hvilke oplysninger vi deler bl.a. gennem apps, sociale portaler osv.

Mangelfuld beskyttelse på nettet skaber utryghed

Informationer om dig er guld værd for firmaer og svindlere, der vil have adgang til dine personlige data.

Hacking, identitetstyveri, spam-mails, stjålne konto-oplysninger og afpresning. Listen over mulige svindelnumre er lang, når det gælder dine personlige oplysninger på nettet.

Hver 2. dansker bekymret for, hvor godt deres privatliv er beskyttet på nettet, mens10 procent føler, at de har fuld kontrol over deres oplysninger på nettet.

Og kun 6 procent er helt trygge ved, om virksomheder beskytter deres personlige oplysninger godt nok. Det viser Forbrugerrådet Tænks undersøgelser.

Forbrugerrådet Tænk anmeldte Google til Datatilsynet

Forbrugerrådet Tænk anmeldte Google til Datatilsynet for deres tidsbegrænsede lagring af information om brugernes fysiske færden og søgehistorik.

Det strider imod forbrugernes grundlæggende ret til privatliv, når Google via smartphones og Google-kontoer indsamler og gemmer data om forbrugernes placering og søgehistorik i ubegrænset tid.

Forbrugerrådet Tænk anmelder Google til Datatilsynet

Appen: Mit digitale selvforsvar

Forbrugerrådet Tænk udviklede i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden appen Mit digitale selvforsvar.

Formålet med appen var at styrke danskernes sikkerhed online, og sikre en nem, tryg og sikker navigation i den digitale verden.

Appen advarer om aktuelle it-trusler og tilbyder råd og vejledning om sikker færden på nettet.

App: Mit digitale selvforsvar