Sous vide: Stav eller vandbad – hvad skal jeg vælge?
Sous vide-maskiner fås i to meget forskellige udgaver, en cirkulationsstav og en sous vide med indbygget vandbad. Begge har sine fordele og ulemper. Bliv klogere på sous vide typerne og undgå fejlkøb.

Sous vide kan tilberede mad, så smag, saft og kraft bliver bevaret. Sous vide er fransk og betyder ”under vakuum” og ideen er, at vakuumpakket mad bliver tilberedt ved konstant lav varme – ofte i et vandbad, og her kommer sous vide maskinen ind i billedet.
Sous vide i to udgaver
Sous vide-maskiner fås i 2 meget forskellige udgaver:
- Vandbad
- Stav (Cirkulation)
Hver type har sine fordele og ulemper, og det rigtige valg afhænger dels af dine ønsker til præcision, energiforbrug, størrelse og fleksibilitet.
Vi har undersøgt sous vide-maskiner. I vores sous vide maskine test, ser vi bl.a. på hvor præcise maskiner er og hvor godt de tilbereder.
Artiklen her gennemgår en række overvejelser, der er værd at gøre, inden du vælger om du skal sous vide-maskine.
Fleksibilitet er vigtig
Stav-modeller giver dig mest fleksibilitet i køkkenet, fordi du kan bruge en større eller mindre beholder alt efter, hvad dit behov er.
Vinder: Sous vide stav
Køkkenpladsen er lille
Sous vide-staven kræver mindre plads i køkkenet end vandbadsmodeller, og de er nemmere at lægge væk i et skab.
Vinder: Sous vide stav
Log ind eller bliv medlem
Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.