Sous vide: Stav eller vandbad- hvad er bedst?
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Sous vide: Stav eller vandbad – hvad skal jeg vælge?

Sous vide-maskiner fås i to meget forskellige udgaver, en cirkulationsstav og en sous vide med indbygget vandbad. Begge har sine fordele og ulemper. Bliv klogere på sous vide typerne og undgå fejlkøb.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 4. juli 2022
skal du vælge sous vide stav eller vandbad?

Sous vide kan tilberede mad, så smag, saft og kraft bliver bevaret. Sous vide er fransk og betyder ”under vakuum” og ideen er, at vakuumpakket mad bliver tilberedt ved konstant lav varme – ofte i et vandbad, og her kommer sous vide maskinen ind i billedet.

Sous vide i to udgaver

Sous vide-maskiner fås i 2 meget forskellige udgaver:

  • Vandbad
  • Stav (Cirkulation)

Hver type har sine fordele og ulemper, og det rigtige valg afhænger dels af dine ønsker til præcision, energiforbrug, størrelse og fleksibilitet.

Vi har undersøgt sous vide-maskiner. I vores sous vide maskine test, ser vi bl.a. på hvor præcise maskiner er og hvor godt de tilbereder.

Artiklen her gennemgår en række overvejelser, der er værd at gøre, inden du vælger om du skal  sous vide-maskine.

Fleksibilitet er vigtig

Stav-modeller giver dig mest fleksibilitet i køkkenet, fordi du kan bruge en større eller mindre beholder alt efter, hvad dit behov er.

Vinder: Sous vide stav

Køkkenpladsen er lille

Sous vide-staven kræver mindre plads i køkkenet end vandbadsmodeller, og de er nemmere at lægge væk i et skab.

Vinder: Sous vide stav

Tak, fordi du læser med

Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for

58 kr. / måned

Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Allerede medlem?