Flyverdragt - Disse er Bedst i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse flyverdragter er Bedst i Test

Hvilke flyverdragter er bedst i test? Vi anbefaler tre flyverdragter, der holder dit barn tørt og varmt, samt er fri for uønsket kemi som fx PFAS.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 6. oktober 2022
Disse flyverdragter er Bedst i Test

Fotokredit: Getty Images

Flyverdragter bliver udsat for regn, vandpytter, sne og mudder, når børnene leger ude i vinterhalvåret. Og det er ærgerligt, hvis de bliver våde og kolde, fordi flyverdragten ikke holder tæt. Men det er desværre ikke alle flyverdragter der gør det.

Flyverdragterne er testet for slid, vandtæthed og uønsket kemi

Vi har testet flyverdragter. Vi vasker og tørrer flyverdragterne fem gange og måler derefter hvor vandtætte og vandskyende dragterne er. Vi kigger også på, om dragterne ændrer væsentlig udseende efter de fem gange vask.

Åndbarheden, det vil sige hvor meget fugt kan der trænge igennem fra indersiden af dragten og ud gennem de mange lag stof, er testet. Og flyverdragterne er slidt fem forskellige steder på dragten, for at se, om de kan holde til leg og daglig brug.

Vi har undersøgt om de indeholder uønskede kemikalier som PFAS (fluorstoffer) og Bisphenol A .

Disse mærker har vi testet:

Vi har testet et bredt udsnit af flyverdragter på markedet. Flyverdragterne er udvalgt efter en åben afstemning blandt forbrugerne på taenk.dk kombineret med hvilke flyverdragter, det var muligt at købe i forretningerne, da vi købte flyverdragter ind til testen.

Disse mærker er med i Forbrugerrådet Tænks test af flyverdragter:

Bilka/Føtex, H&M, Intersport, Lego Kabooki, Name It, Reima, Ticket to heaven og Wheat

Der er forskel på ”vandtæt” og ”vandskyende”

Vores test viser, at nogle af de testede flyverdragter har udfordringer med vandtætheden, hvor vandet for let kan sive ind gennem stoffet eller via syninger.

Selvom flyverdragterne er vandtætte er de ikke nødvendigvis tilstrækkeligt vandskyende. At sky vandet er med til at holde dragten tør og børnene varme. Når flyverdragten er vandskyende perler vandet af dragten, og yderstoffet bliver ikke på samme måde vådt og koldt. Når yderstoffet er koldt og vådt kan det være ubehageligt for dit barn, også selvom det inderste stof ikke bliver vådt.

Disse flyverdragter er gode

Vi anbefaler tre flyverdragter i forskellige prisklasser. Testen viser at en billig flyverdragt godt kan være god, holdbar og fri for fluorstoffer.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?