Brødristere: Disse er bedst i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse brødristere er bedst i test

Der er stor forskel på, om brødristere giver en tilpas og jævn ristning af brødet. Her er de bedste opretstående og flade brødristere.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 19. maj 2022
Disse brødristere er bedst i test

En god brødrister skal give brødet en jævn ristning, der hverken er for kraftig eller for svag. Den skal give samme resultat, selv om du har ristet brød ad flere omgange, og så skal brødristeren være nem at bruge og rengøre.

Sådan har vi testet brødristerne

Forbrugerrådet Tænk har testet både opretstående brødristere og flade brødristere. Brødristerne er testet ved først at finde den bedste indstilling af brødristeren og derefter at riste almindeligt toastbrød ad tre omgange, hvorefter ristningen er bedømt ud fra farve, og ud fra om brødet er jævnt ristet. Der er både ristet frisk og frossent brød.

Der er testet brødristere fra Albaline, Biltema, Bosch, Champion, Cloer, Cook&Baker, Cuisinart, DeLonghi, Dualit, Electrolux, Graef, Hay, Kenwood, KitchenAid, Magimix, OBH Nordica, Philips, RIG-TIG, Russell Hobbs, Severin, Smeg, Stelton og WMF.

Brændt brød øger måske risikoen for kræft

Det er ikke uvæsentligt, om din brødrister har svært ved at riste brødet jævnt brunt og ensartet. Er ristningen for kraftig, og brødet bliver mørkt eller brændt, går det selvfølgelig ud over smagen, men der udvikles også stoffet akrylamid, som er mistænkt for at være kræftfremkaldende.

Disse brødristere anbefaler vi

De bedste brødristere i testen giver brødet en jævnt udbredt og ensartet ristning, uden at det bliver ristet for hårdt, og den bedste brødrister er langt fra den dyreste i testen.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?