Blåbær | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Test: Blåbær

Hvilke blåbær er bedst? Vi har testet nordiske blåbær og amerikanske blåbær på frost. Se, hvilke der smager af mest og indeholder flest antocyaniner.

Testet d. 17. juni 2021

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Blåbær

Forbrugerrådet Tænk har testet 11 forskellige mærker af blåbær fra frost samt et fersk produkt. Blåbærrene er købt i dagligvareforretninger. Vi har både testet nordiske blåbær (Vaccinium myrtillus L) og amerikanske blåbær (Vaccinium corymbosum L).

Testen af blåbær er både en smags- og kvalitetsvurdering samt en laboratorietest.

Vi har testet blåbær fra følgende mærker:

Coop, Driscoll's, Gestus, Harvest Best, Lidl, Magnihill Gård, Rema1000, Vores, Änglamark, Øgo, Økolivet

Mød holdet bag vores test af blåbær

Peter og Stella står bag vores test af blåbær. I testen deltager også tre smagseksperter, som har blindsmagt blåbærene.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet blåbær

  • Kvaliteten af blåbærrene er blevet vurderet af tre dommere med fødevarevidenskabelig baggrund, der har vurderet blåbærrenes smag, tekstur, udseende og aroma. Dommerne vidste ikke, hvilke produkter der blev smagt på.

  • Antocyaniner er stoffer, som har vist sig at have meget potente antioxidative effekter og kan derfor virke beskyttende for kroppen. Antocyaniner er også pigmenter, som giver den lilla/blå farve i blåbær.

    Vi har målt indholdet af antocynanin i blåbærrene,

  • Bær kan indeholde tungmetaller. Derfor er indholdet af tungmetaller i blåbærrene, herunder arsen, cadmium, kviksølv og bly, er blevet analyseret på et eksternt laboratorium, og mængden af eventuelt fundne stoffer er blevet evalueret.

  • I andre test er der tidligere blevet fundet bakterier i frosne bære. Derfor er indholdet af bakterierne E. coli og salmonella blevet analyseret og vurderet.

  • Oplysninger på emballagen er en bedømmelse af forskellige relevante informationer, der er tilgængelige på emballagen, herunder oplysninger om oprindelse, opbevaring med mere.

    • Kvalitet 40 %
    • Antocyaniner 20 %
    • Tungmetaller 15 %
    • Bakterier 15 %
    • Oplysninger på emballagen 10 %