Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sådan har vi testet vakuummaskiner

12 vakuummaskiner er testet for deres evne til at vakuumere forskellige typer mad. Desuden er der kigget på brugervenlighed, byggekvalitet, støj samt energiforbrug.
Af Lars Nøhr Andresen
10. Oktober 2016
Foto: iStock

Maskinen skal kunne vakuumere og forsegle

Vakuumering er en samlet bedømmelse for, hvor gode maskinerne er til at vakuumere, forsegle og fastholde et vakuum i posen.

Maskinerne er blevet udsat for forskellige fødevarer – fra faste og tørre til bløde og våde (burger, laks med marinade, bøf, jordbær), og det er testet, hvor godt fødevaren bevares i syv dage i en forseglet pose og sammenlignet med både de fødevarer, der er blevet lagret i en konventionel pose og et helt friskt produkt.

Maskinen skal være nem at forstå og bruge

Brugervenligheden er bedømt ved at vurdere, hvordan maskinen er i brug, og hvor nemt og intuitivt det blandt andet er at placere vakuumposen korrekt i maskinen. Vi har desuden også kigget på, hvor nemme maskinerne er at rengøre og opbevare.

Maskinen skal være solid

Byggekvalitet er et udtryk for, hvor godt vakuummaskinen er konstrueret. Her spiller materialevalg, montering og generel finish ind på bedømmelsen.

Støjen må ikke være overvældende

Støj er et samlet udtryk for, hvor meget maskinen larmer under brug. Lyden er både blevet målt med et decibel-meter samt subjektivt vurderet af et testpanel, som vurderede, hvor meget maskinerne støjede under brug.

Samlet bedømmelse vægter således:

  • Vakuumering 50 %,
  • brugervenlighed 30 %,
  • byggekvalitet 5 %,
  • støj 10 %,
  • energiforbrug 5 %.

Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerblade i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb