Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Sådan har vi testet babyalarmer

Laboratoriet har testet 7 babyalarmer, der enten sender lyd eller lyd med billede – video. Rækkevidde, stabilitet af forbindelse, brugervenlighed og ekstrafunktioner er blandt det testede.
Af Tage Majland
19. Januar 2017
babyalarm test video lyd rækkevidde forbindelse baby sove barnevogn
Foto: iStock

Rækkevidde, stabilitet og videofunktion er testet

Funktionalitet af babyalarmerne er testet i et hus med betonvægge og -gulve. Indendørs/udendørs-forbindelsen mellem sender og modtager er testet i stueplan, og forbindelsen ved etageadskillelsen er testet ved at flytte senderen en etage op, indtil forbindelsen forsvinder. Lang rækkevidde uden udfald bedømmes højt.

Mikrofonens følsomhed og lydkvalitet er bedømt efter, hvor klart signalet går igennem, uden at lyden er forvrænget, eller det skratter i modtagerenheden.

Videokvaliteten er bedømt efter billedets skarphed, farverne og kontrasterne på modtagerenheden.

Brugen af babyalarmerne udendørs er afprøvet

Udendørs brugervenlighed er bedømt ud fra, hvor let det er at placere babyenheden i barnevognen, uden at den fylder for meget eller behøver at ligge for tæt på barnets hoved.

Bedømmelsen trækkes op, hvis alarmen fungerer på batterier, er lille og udstyret med en klips, så den kan hæftes fast på barnevognskalechen.

Babyenheden trækker bedømmelsen ned, hvis den bliver nødt til at være tilsluttet lysnettet, eller den er så stor, at den fylder meget i barnevognen.

Ekstrafunktioner er gennemgået på alarmerne

Testen vægter højt, hvis sender og modtager fungerer på batterier og ikke behøver at være tilsluttet lysnettet.

Alarmerne vægtes også højt, hvis forældreenheden advarer, når forbindelsen til senderen er forsvundet, når batteriet er fladt, eller hvis barnevognen er for langt væk.

Temperaturindikator, tovejskommunikation, og om man kan kontrollere kameraet fra forældreenheden, tæller op men er ikke afgørende for en god bedømmelse.

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • Funktionalitet 60 %,
  • udendørs brugervenlighed 25 % og
  • ekstrafunktioner 15 %.

Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerblade i International Consumer Research & Testing, ICRT.