Bæredygtig investering: Brug disse 2 pejlemærker
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Bæredygtig investering: Disse 2 pejlemærker, kan du bruge

Der er rig mulighed for at investere med fokus på klima, miljø og socialt ansvar, men det kan være svært at gennemskue, hvor bæredygtige investeringerne i virkeligheden er.

Regner Hansen · Foto: Getty Images · 23. august 2021
Vindmøller - bæredygtig investering

Danskerne vil have bæredygtige investeringer. En undersøgelse fra Industriens Pension tidligere i år viste, at flere end 6 ud af 10 danskere ønsker, at pensionsselskaberne investerer bæredygtigt for dem. Det er også et ønske, der går igen hos de private investorer, der sætter pengene i for eksempel investeringsfonde.

Svanemærkede fonde i porteføljen

“Vi oplever en meget stor interesse for de bæredygtige investeringer blandt vores medlemmer og vores læsere,” fortæller Steen Bech Andersen, redaktør på Aktionæren, der udgives af Dansk Aktionærforening. Samme melding kommer fra investeringsforeningerne selv – som for eksempel BankInvest, der nu har 3 svanemærkede fonde i porteføljen.

“Det var noget, vi startede med at tilbyde for et år siden, da den grønne omstilling blev en megatrend. Det er et område, som vi synes er vigtigt, og som vi samtidig kan mærke en gryende interesse for fra vores kunder,” fortæller Lars Bo Bertram, administrerende direktør i BankInvest.

En svanemærket investeringsforening skal blandt andet leve op til en lang række krav samt udelukke virksomheder, der ikke følger internationale normer for og konventioner om blandt andet menneskerettigheder og grove miljøovertrædelser.

Mange investeringer at vælge mellem

For ikke så længe siden blev begrebet bæredygtighed alene opfattet som dækkende over de forhold, der har med miljø – det vil sige det grønne – at gøre, men det har ændret sig, fortæller Lars Baadsgaard, ekspert i forbrugerøkonomi hos Forbrugerrådet Tænk.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?