Alt du skal vide om investeringer | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Vil du have mere ud af dine penge?

Det kan virke svært og uoverskueligt at komme i gang med at investere. Investering byder nemlig på en masse nye ord og begreber, som du lige skal have styr på. Men derfra er det ikke svært, og det kan være en god måde at få mere ud af dine penge på.

Investering

Sådan investerer du din opsparing

Investerer du din opsparing, kan den vokse. Men du kan også tabe pengene, hvis du ikke kender dine muligheder og risikoen. Du kan vælge at investere via bankernes investeringsprodukter, men bankerne tager sig godt betalt for at håndtere dine investeringer. Det billigste er at investere selv, men vi ved godt, at det kan være svært at komme i gang. Det kræver viden om, hvilke værdipapirer man skal investere i, og hvordan man køber og sælger værdipapirer på handelsplatforme. Og så kræver det is i maven at komme i gang med at købe værdipapirer, hvor potentialet for gevinst er kombineret med risikoen for tab. Heldigvis viser alle erfaringer, at hvis du investerer bredt og langsigtet, vil eventuelle tab blive vundet ind, og over en periode på fx ti år er der meget lille risiko for, at en bred investering ikke giver overskud.

Investeringer
Investeringsrobot på telefonen

Investeringsrobotter

Nora, June, Darwin og Sparindex er investeringsrobotter, der gør det let for dig at investere. Læs, hvordan du gør, og bliv klogere på fordele og ulemper.

Læs mere her