Plus på kontoen: Hjælper unge med økonomien Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Plus på kontoen Hjælper unge med økonomien

Foto: Getty Images

Sammen med TrygFonden arbejder vi for at sikre økonomisk trivsel og forebygge gældsproblemer blandt 18-30-årige.

Forbrugslån, kviklån og køb på afbetaling skaber alt for ofte problemer for unge. Når de økonomiske problemer udvikler sig til gældsproblemer, kan det være virkelig svært at rette skuden op, og det kan påvirke de unges liv mange år ud i fremtiden.

Mange unge er registreret som dårlige betalere i RKI. Det betyder i første omgang, at det bliver sværere at låne penge. På længere sigt kan gældsproblemerne gøre det svært at finde bolig, uddanne sig og stifte familie.

Dårlig økonomi = dårlig trivsel

Prisen for en dårlig økonomi måles ikke kun i kroner og ører.

Unge med pengeproblemer lider ofte af søvnløshed og dårligt helbred. Privatøkonomien er et tabu, som ødelægger de unges forhold til venner og familie.

I projektet Plus på kontoen arbejder Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden for at bryde tabuet omkring økonomi og hjælpe unge mellem 18 og 30 år til bedre økonomisk trivsel.

Tal om økonomien

F0rbrugerrådet Tænk og TrygFonden taler direkte med unge om deres økonomi. Vi laver kampagner og besøger uddannelsesinstitutioner for at hjælpe unge med at få styr på pengene.

Plus på kontoen debatterer også med politikere og banker om at skabe forandringer, som kan hjælpe de unge med at holde styr på økonomien.