Robotplæneklippere: Bedst i test (2022) | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Robotplæneklipper: Her er de bedste i test

Hvilken robotplæneklipper er Bedst i test? Se de aktuelt bedste robotplæneklippere og få vores anbefalinger til det rigtige køb.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Thorben Bayer · 25. april 2022
Robotplæneklippere bedst i test

Robotplæneklipperen er populær som afløser for den gamle benzinplæneklipper eller el-plæneklipper. En mærkebankundersøgelse af plæneklippere, vi lavede i 2021, viste, at de fleste deltagere i undersøgelsen skifter til robotplæneklipper eller batteridreven plæneklipper, når de skal have ny græsslåmaskine.  

Robotplæneklippere er blevet bedre og billigere

Vi har testet robotterne hvert år siden 2017. Vores robotplæneklipper test  viser, at der er sket mange forbedringer siden denne type plæneklipper kom på markedet. Batteri og motor er blandt det, der er forbedret mest.

En god robotplæneklipper kan i dag nemmere klare store græsplæner, og plæner som hælder eller er ujævne. Udfordringer, som kræver et godt og kraftigt batteri.

De er også blevet billigere. Hvor vores Bedst i Test robotplæneklipper i 2017 kostede over 11.000 kroner, koster den ene af de 4 bedste i den aktuelle test omkring 7.000 kroner.

Vores test viser, at pris og kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen.

Ikke altid lige holdbare

Når vi tester robotplæneklippere ser vi blandt andet på hvor godt de klipper plænen, hvor nemme de er at installere, hvor sikre de er samt hvor godt de håndterer bump, huller og andre forhindringer.

Selvom vi tester robotterne over en længere periode og vurderer deres byggekonstruktion, så kan vi i testen ikke se, hvor godt de holder over flere sæsoner.

I vores mærkebankundersøgelse fra 2021 oplevede en del ejere af robotplæneklippere at få problemer med deres robotter inden for de første 2 år. Du skal derfor være opmærksom på, at din robotplæneklipper kræver vedligeholdelse, for at fungere optimal.

Disse robotplæneklippere er Bedst i Test:

Robotplæneklipperne, som bliver Bedst i test, passer hver i sær til forskellige størrelser af haver. En plæneklipper kan klare store plæner på op til 3.000 m2, mens den anden er god til en noget mindre have.

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?
Plæneklipper der bliver testet af Forbrugerrådet Tænk