Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Robotplæneklipperen klipper græsplænen for dig. Hvilken robotplæneklipper er Bedst i Test, og hvilken er den rigtige for dig? Få anmeldelser og gode råd
Opdateret d. 13. august 2024
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Vi har ændret i vores testparametre, derfor kan du finde endnu flere robotplæneklippere under tidligere test.
Robolinho 100
L30 elite
Smart Sileno 1000
sileno
420
automower 105
automower 315
Tango E5-serie II
Rob 600
RC 308
RC304
RS 615 U
RX20u
Autoclip 221
Autoclip 225 S
Landroid WR102SI
MI 422P
En robotplæneklipper er en dyr investering, derfor skal den også leve op til det producenten lover. Den skal klippe græsset flot, være nem at installere og kunne klare den størrelse plæne, producenten siger den er beregnet til.
Robotplæneklipperen skal også være sikker at bruge og kunne håndtere bed, bump og græs i forskellige højder.
Vi køber alle de produkter vi tester i almindelige forretninger, på samme måde som du som forbruger gør og sender dem på et særligt laboratorium, som tester plæneklipperne på forskellige typer plæner over tid.
Vi har testet følgende mærker:
AL-KO, Ambrogio, Biltema, Black + Decker, Bosch, Cub Cadet, Ecovacs, Einhell, Gardena, Greenworks, Honda, Husqvarna, Landxcape, Robomow, Stiga, Stihl og Worx
Test af robotplæne klippere med og uden kanttråd
Vi tester både robotplæneklippere som benytter sig af kanttråd til at navigere med og robotter uden kanttråd. Robotplæneklippere, som ikke benytter kanttråd, er fortsat nye på markedet og vi tester løbende flere modeller. I vores test kan du finde fire plæneklippere, som ikke bruger kanttråd.
Vi tester på samme måde hver gang, derfor er vores testresultater sammenlignelige uanset om de er testet i år eller sidste år
Thorben og Anders leder vores test af robotplæneklippere og er eksperter i de test vi laver på haveredskaber.
Anders udvælger produkterne, så de repræsenterer de danske marked bredt, mens Thorben har kontakten til testlaboratoriet og fortolker og bedømmer robotterne ud fra resultaterne og den feedback vi får fra de gartnere, der er tilknyttet testen.
Testen bliver udført i Sydengland, hvor vejret er så mildt, at vi kan teste maskinerne og have testresultaterne klar til sæsonstart.
Plæneklipning er testet på 200 kvadratmeter græsplæne med forhindringer som blomsterbed, træer og stakit. Plænerne blev bedømt af gartnere efter 1,2 og 3 klippeomgange med 5 dages mellemrum.
Andre test blev udført på plæner af 50 kvadratmeter, hvor maskinerne prøvede kræfter med fugtigt græs og græs på cirka 10 centimeters højde.
Robotplæneklipperne er blevet bedømt på deres evne til at klare ujævne plæner med mange bump, skrånende plæner på cirka 20 graders hældning og endelig deres evne til at klippe til kanten af hegn og bed.
Energi- og tidsforbruget for plæneklipningen og opladningen er også undersøgt.
Brugervenlighed er bedømt af gartnere og dækker over, hvor nemt det er at installere, oplade, flytte, programmere og vedligeholde robotterne samt værdien af den medfølgende brugervejledning. For de robotter der kan fås en mobil-app for, er app’en også blevet afprøvet og bedømt.
Støj er målt i cirka 1,60 meters højde tæt på maskinen med en decibelmåler og vurderet subjektivt på ti meters afstand.
Manual bliver vurderet efter hvor gode instruktioner den giver i forhold til blandt andet opsætning, vedligehold og ikke mindst sikkerhed.
Konstruktionskvalitet bliver bedømt ved at to eksperter vurderer robottens og opladestationens robusthed og kvaliteten af knivene samt det medfølgende udstyr.
Vi har testet sikkerheden af robotplæneklipperne ved at undersøge hvordan robotten reagerer i forskellige situationer, som når man rører robotten mens den kører, når den bliver taget op og når den kører imod en sko.
Sikkerhed bliver kun vægtet i den samlede bedømmelse hvis en robot dumper i en af sikkerhedstestene. Så bliver det samlede resultat begrænset.
Vi har testet 43 forskellige robotplæneklippere og har udvalgt de mest populære modeller på markedet fra bl.a. Bosch, Husqvarna og Stiga. Vi tester robotplæneklipper hvert år og vi tester på samme måde hver gang, så testresultaterne er sammenlignelige. I testen finder du både robotplæneklippe med og uden kanttråd
Vi har testet følgende mærker: AL-KO, Ambrogio, Biltema, Black + Decker, Bosch, Cub Cadet, Ecovacs, Einhell, Gardena, Greenworks, Honda, Husqvarna, Landxcape, Robomow, Stiga, Stihl og Worx
Se alle de testede robotplæneklippere her på siden.
Vi fjerner robotplæneklippere fra testen, hvis de ikke længere er i handlen, men under tidligere testet kan du finde maskiner, vi tidligere har testet, og som du måske kan købe brugt.
5 ud af de 43forskellige robotplæneklippere, som vi har testet bliver kåret som Bedst i Test. Da det er dyrt at lave uvildige test, som vi gør, så skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se testresultaterne.
I vores test af robotplæneklippere har vi vurderet de enkelte modeller ud fra hvordan de score inden for: plæneklipning, brugervenlighed, støj, manual, konstruktionskvalitet og sikkerhed. Vi har udført testen i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.
Testen bliver udført i Sydengland, hvor vejret er så mildt, at vi kan teste tidligt på året.
Her på siden kan du læse meget mere om, hvordan vi har testet.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Hvilken robotplæneklipper er Bedst i test? Se de aktuelt bedste robotplæneklippere og få vores anbefalinger til det rigtige køb.
Robotplæneklippere er langt fra ens, og alle modeller passer ikke nødvendigvis til dig og din have. Undgå et dyrt fejlkøb ved at tjekke disse 8 ting.
Hvilken plæneklipper er den rigtige til dig og din græsplæne? El-plæneklipper, robotplæneklipper, en benzindrevet maskine eller en cylinderplæneklipper? Få hjælp her til at vælge græsslåmaskine her.
Hvilke plæneklippere er bedst i Forbrugerrådet Tænks test? Se de bedste benzin og el-plæneklippere og få hjælp til, hvilken plæneklipper du skal købe.
Plæneklippere, hækkeklippere og andre motoriserede haveredskaber kan være benzindrevne, batteridrevne eller med ledning. Hvilken en type skal du vælge?
En robotplæneklipper slår græsset mens du laver andre ting, men to af robotterne i vores test dumper vores sikkerhedstest, så dem bør du undgå.
Robotplæneklipperen lever i høj grad sit eget liv i haven, men kræver løbende vedligeholdelse, for at den virker optimalt. Se her, hvad du skal huske.
Robotplæneklipperen klipper græsplænen selv. Men er det noget for dig og din græsplæne? Vi ser på fordele og ulemper.