Undgå disse robotplæneklippere
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Pas på disse to robotplæneklippere

En robotplæneklipper slår græsset mens du laver andre ting, men to af robotterne i vores test dumper vores sikkerhedstest, så dem bør du undgå.

· 10. juli 2023
undgå disse robotplæneklippere

Imagecredit: Getty Images

Hvis du overvejer at købe en robotplæneklipper, er flere ting at forholde sig til. I Forbrugerrådet Tænk tester vi løbende robotplæneklippere. Vi ser på hvor godt robotterne slår græs i forskellige højder, om de kan klippe i vådt græs, klare skråninger m.m.

To robotplæneklippere kører over en fod

I vores test ser vi på sikkerheden af robotplæneklipperne ved at undersøge hvordan robotten reagerer i forskellige situationer, som når man rører robotten mens den kører, når den bliver taget op og når den kører imod en sko.

To robotplæneklippere har særligt problemer med vores skotest. De stopper ikke hvis de kører ind i en fod, de kører over foden med roterende knive.

Du skal med andre ord være meget opmærksom før du starter disse to robotplæneklippere, så plænen er fri for børn, voksne og husdyr.

Pas altid på når robotten kører i haven

Selvom de andre robotplæneklippere stopper, når de støder ind i en fod eller lign. er det vigtigt at du altid holder øje med dem. For bladet eller knivene kan stadig nå at ramme nogen før de helt stopper.

Klip heller ikke om natten, i de tidlige morgentimer eller i skumringstiden, da det er der, mange vilde dyr bevæger sig ud i haven. Robotplæneklipperen kan nemt skade eller slå dyr ihjel som fx pindsvin og tudser.

Disse to robotplæneklippere dumper vores sikkerhedstest

De to robotplæneklippere, der dumper vores sikkerhedstest, er ikke dårlige til at slå græsset, men de er potentielt farlige for dem, der bevæger sig rundt på plænen, og det mener vi er en stor fejl. Robotplæneklippere skal stoppe, hvis de rammer ind i, eller kører over noget eller nogen.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?