| Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Elkedler

Hvilken elkedel er Bedst i Test? Find de bedste, hurtigste og sikreste elkedler. Se vores test af 30 elkedler. Se også vores tidligere test af elkedler.

Opdateret d. 22. juni 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Elkedler

Vi har testet 30 elkedler, syv af elkedlerne er gooseneck elkedler. I testen ser vi blandt andet på hvor godt og præcist de varmer op og hvor meget strøm de bruger. 

Disse mærker har vi testet

Vi har testet elkedler fra Bodum, Bosch, Braun, Brewista, Caso, DeLonghi, Electrolux, Eva Solo, Fellow, Hario, Kitchenaid, Kitchenaid Artisan, OBH Nordica, Philips, Russell Hobbs, Siemens, Smeg, Stelton, Wilfa, Xiaomi og Zwilling

De testede kedler er blandt de mest populære mærker og prismæssigt dækker de bredt. Vi tester løbende efter fuldstændig samme testparametre, så alle testresultater er sammenlignelige. Så selvom der er forskel på testdatoerne, er resultaterne sammenlignelige og opdaterede.

Mød holdet bag vores test af elkedler

Christel, Peter og Mariane står bag vores elkedel test. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer og - blade i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Christel Kirkeby

Christel Søgaard Kirkeby

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse
Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet elkedler

  • Kogning er et udtryk for, hvor effektivt elkedlerne koger vand. Vi har set på, hvor præcist de rammer 100 grader celsius, og hvor lang tid det tager at koge en liter vand op.

    Elkedler med en funktion til at reducere temperaturen er testet for, hvor gode de er til at ramme den ønskede temperatur.

  • I brugervenligheden indgår blandt andet, hvor nemt det er at åbne og lukke låget og at aflæse vandmængden, kedlens balance med vand i, samt hvor nemme elkedlerne er at rengøre og afkalke.

  • Byggekvalitet er en bedømmelse fra flere testpersoner, der blandt andet ser på robustheden, konstruktionen og designet af elkedlerne.

  • Støj er målt i decibel samt vurderet subjektivt af et panel ved kogning af vand.

  • Energiforbruget er målt og bedømt både under kogning og ved standby.

  • Sikkerhed er en bedømmelse af den elektriske sikkerhed samt målinger af kedlernes overfladetemperatur på blandt andet låg og håndtag.