Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sådan har vi testet lasagner

Forbrugerrådet Tænk har testet 14 lasagner for næringsværdi, og lasagnerne er smagstestet af 3 eksperter.
Af Peter Skjødt
22. Juni 2020
Foto: Lars Nøhr Andresen

Lasagner med og uden kød

Forbrugerrådet Tænk har udvalgt 14 færdiglavede lasagneprodukter, 8 lasagner med kød, 4 vegetariske og 2 veganske. 

Lasagnerne er alle er købt i supermarkeder. 8 af produkterne er på køl, 6 er på frost. 

3 af produkterne indeholder svinekød, 3 af produkterne er økologiske, og 1 er glutenfrit.

Disse lasagner har vi testet

Produkterne er udvalgt for at skabe mest mulig variation mellem indhold af primære ingredienser, næringsindhold, pris og producent.

lasagner fra disse mærker er testet:

Amy's, Chef Select, Cofoco, Food Collective, Gestus, Hanegal, Løgismose, Mama Mancini, Meyers, Næmt, Quorn, Rana, Rema1000

Sådan klarede lasagnerne sig i testen 

Smagstestet af 3 faglærere

Smagstesten blev foretaget af et ekspertpanel fra Hotel & Restaurantskolen som en blindtest. Testen blev delt op i lasagner med kød og lasagner uden kød, således at alle produkterne ikke blev sammenlignet direkte med hinanden. Det har vi gjort, da det smagsmæssigt er to forskellige typer af produkter. 

Panelet bestod af tre kokke, som bedømte produkterne ud fra udseende, duft og smag. 

Kokkene vidste kun, om det var kød- eller vegetar-/ veganer-lasagner, de smagte, men ikke hvilke mærker der var tale om. 

Tilberedt efter anvisninger

Lasagneprodukterne blev opvarmet efter deres individuelle anvisninger af tilberedningstid og blev tilberedt i professionelle ovne på Hotel- og Restaurantskolen umiddelbart inden hver smagning.

Tager udgangspunkt i det oplyste næringsindhold

Næringsindholdet i produkterne er undersøgt ud fra information på emballagen.

Energiprocenten for de enkelte makronæringsstoffer (protein, kulhydrat, fedt, mættet fedt) samt mængden af salt er blevet udregnet og vurderet ud fra de officielle anbefalinger for energifordeling i et måltid.

Pas på mættet fedt og salt i færdiglavet lasagne 

Emballagen er nærstuderet

Information på emballagen er en samlet bedømmelse af de forskellige informationer, der er tilgængelige på emballagen, herunder tilberedningsvejledning og information om sortering.

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • Smagstest 55 %
  • Næringsindhold 35 %
  • Information 10 %.