Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Mærkeguide: Det betyder mærkerne på mad

Fødevaremærker kan fortælle dig om madens indhold og oprindelse. Eller kan de? Vi har kigget nærmere på 36 mærker, du kan møde i supermarkedet.
Af Caroline Boutrup Nielsen
14. Oktober 2016
maerker_paa_mad
Foto: iStock

Mærker på mad kan hjælpe dig

Mad er ikke bare mad. Kvaliteten af mad hænger tæt sammen med, hvad der er i maden, og hvordan maden er produceret.

Mærkningsordninger på mad er sat i verden for at give dig hurtigt overblik over madens oprindelse og indhold, så du let kan se, om maden lever op til dine krav for kvalitet i forhold til miljøhensyn, dyrevelfærd, produktionsmetoder osv.

Mærkerne, som du ser i dit supermarked, er dog ikke alle en garanti for et lødigt produkt. Derfor gennemgår vi her de mest almindelige mærker, som du kan støde på, når du køber mad i danske supermarkeder.

Få adgang til mærkeguiden

Prøv vores mærkeguide, hvor vi gennemgår over 60 mærker på mad, plejeprodukter, tøj og rengøringsmidler. Nogle mærker er ren salgsgas, andre hjælper dig til at træffe et godt valg. Men hvad er hvad?

Mærkeguiden er normalt forbeholdt vores medlemmer, men i forbindelse med vores kampagne om vildledende markedsføring kan du få adgang til mærkeguiden i 90 dage.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind og se alle guides og test, præcis som du plejer.