Disse produkter dumpede i vores test i 2023
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse produkter er dumpet i vores test i 2023

Når vi tester finder vi fejl, uønsket kemi og dårlig sikkerhed i de produkter vi tester. Det betyder at produkterne dumper i vores test. Se hvilke produkter vi har fundet i 2023.

Foto: Getty Images
Disse produkter dumper i 2023 - knust tallerken

Fotokredit: Getty Images

Hvert år finder vi i vores test en række produkter, som ikke er gode nok, og som vi derfor dumper. Typisk dumper vi produkter på grund af dårlig sikkerhed, fordi de indeholder uønsket kemi, eller fordi de ikke holder, hvad de lover. 2023 er ingen undtagelse.

Forbrugerrådet Tænk holder øje med producenterne

De varer, du køber i Danmark, er ikke testet af myndighederne, før de kommer i handlen. Det er producenterne selv, som skal sørge for at deres varer lever op til kravene. Derfor spiller vores arbejde med at teste produkter en vigtig rolle for samfundet og for danske forbrugere. Vi laver nemlig uvildige test, hvor virksomhedernes interesser ikke får lov til at have noget at sige. 

Forbrugerrådet Tænk tester løbende forskellige produkter, så du kan vælge produkter, der er sikre og passer på dig og miljøet. Flere af de produkter, vi har dumpet i årenes løb, er blevet trukket tilbage fra markedet efterfølgende - så vores test har en reel effekt. 

Vores test påvirker markedet og skubber pro­ducenterne i den rigtige retning, så deres produkter bliver mere sikre, fungerer bedre og i højere grad er fri for problematiske stoffer. Og vi sætter kritisk spot på mangelfulde produkter.

Disse produkter er dumpet i 2023

Smørbar produkt dumper smagstest

Vi har testet 10 smørbare produkter for i hvor høj grad de smager af smør og for deres bage-egenskaber. Særligt et produkt klarer sig dårligt både i blindsmagningen og bageegenskab. Derfor dumper produktet

Se hele testen af smørbare produkter
Dette smørbar produkter dumper

Trælegetøj indeholder uønsket kemi

To forskellige slags trælegetøj dumper vores test, fordi de indeholder potentielt kræftfremkaldende og mistænkt hormonforstyrrende stoffer. 

Vi har testet 11 forskellige stykker trælegetøj købt i danske butikker og webshops. Alle klarede vores sikkerhedstest, og ingen indeholdt ulovlige kemikalier,  men vi ikke, at reglerne er stramme nok, og det er unødvendigt at bruge problematiske kemikalier i legetøj til børn.

Se dumpere, men også de bedste her
trælegetøj disse dumper testen

Autostole: Indeholder uønsket kemi

To autostole dumper i testen, fordi de indeholder uønsket kemi.

Autostolene indeholder indeholder PAH'en naftalin, der er klassificeret i EU som muligt kræftfremkaldende.

Flere autostole er over årene dumpet i vores test både på sikkerhed og på uønsket kemi.

Se de syv autostole som ikke klarer vores udvidede test
undgå disse autostole, som dumper i test

To robotplæneklippere kører over en fod

Når vi tester robotplæneklippere ser vi også på sikkerheden. I vores test i juli har to robotplæneklippere særligt problemer med vores sikkerhedstest. De stopper ikke når de kører ind i en fod, de kører faktisk over foden med roterende knive. Derfor får de vores Undgå- mærke.

Pas på disse to robotplæneklippere
undgå disse robotplæneklippere

Elkedel dumper vores test

I juni opdaterer vi vores test af 30 elkedler og her dumper vi en elkedel, fordi låget bliver for varmt. Låget kan blive 98,7 grader varmt og man kan brænde sig, hvis man forsøger at fjerne det efter kedlen har kogt.

Denne elkedel dumper vores test
denne elkedel dumper

Koldskål dumper på dårlig smag

Vi smagstester koldskål i juni måned. En koldskål dumper i blindsmagningen fordi den i følge smagseksperterne er sur, har en syntetisk smag og en let klistret og grynet konsistens.

Se hele testen af koldskål her
koldskål dumper

Kalkfjerner kan ikke fjerne kalk

I vores test af kalkfjerner kunne et af produkterne ikke fjerne kalk. Kalkfjerneren havde en ph-værdi, som var tæt på vand og formåede derfor på ingen måde at fjerne hverken kalk eller kalksæbe

Se hele testen af kalkfjerner
undgå denne kalkfjerner

15 elselskaber dumper test

I december 2023 testede vi 71 elaftaler med variabel pris fra 44 forskellige elselskaber.

Hele 15 elselskaber dumpede testen fordi de bl.a.  har overtrådt loven, er blevet politianmeldt for nyligt, eller ikke har oplyst Forbrugerrådet Tænk om deres priser i forbindelse med testen.

Se hele testen af elselskaber
elselskaber dumper

6 imprægneringsmidler indeholder PFAS

Da vi testede imprægneringsmidler fandt vi seks produkter, som indeholdt PFAS. PFAS kan skade både sundhed og miljø, og EU arbejder på et forbud for al ikke essentiel brug.

Vi dumpede alle produkter som indeholdt de skaldelige stoffer, men testen viste også at imprægneringsmidler, som indeholdt PFAS ikke var bedre til at imprægnere de stoffer vi testede på

Se hele testen af imprægneringsmidler her
undgå disse imprægneringsmidler

8 opsparingskonti dumper test

I slutningen af juni måned testede vi opsparingskonti, og her dumpede hele 8 pengeinstitutters produkter - der var nemlig kun et stort rundt 0 i rente at hente på opsparingen her.

Se hele testen af opsparingskonti her
Par kigger på deres opsparingskonto

Hvert år dumper vi produkter

Vi udfører omkring 100 test hvert år, og hvert år er der produkter, som vi dumper. I 2022 dumpede vi 13 produkter.

Vores test er uvildige

Der findes mange hjemmesider og onlineshops, som bedømmer produkter. Men hos Forbrugerrådet Tænk får du test, som altid er lavet efter vores principper: 

  • Vi er uvildige
  • Vores test er videnskabelige
  • Vi benytter anerkendte testlaboratorier
  • Vi modtager ikke penge af producenterne for at teste deres produkter, og vi køber selv de produkter, vi tester
  • Vi tjener ikke penge på, at du køber produkterne, vi anbefaler

Vi tester for at vurdere, om produkterne holder hvad de lover og er sikre for dig at bruge. Forbrugerrådet Tænk dumper produkter, der ikke holder, vi taler med producenterne og vi gør myndighederne opmærksom på problemer, hvis det er nødvendigt.

Din støtte ændrer markedet

Som medlem af Forbrugerrådet Tænk gør du en forskel. Du støtter nemlig vores kamp for, at der kun skal være gode og sikre produkter på markedet.

Forbrugerrådet Tænks test er eftertragtede hos producenter­ne, især når de kan opnå "Forbrugerrådet Tænk – Bedst i test" eller "Forbrugerrådet Tænk Anbefaler". Det er med til at skabe incitament for at højne produktstandarden og gør det nemmere at vælge produkter af god kvalitet.

Sådan tester forbrugerrådet Tænk-Film