Undgå disse autostole
Autostolen skal beskytte dit barn, hvis uheldet er ude. Men flere stole dumper i vores test på grund af problemer med sikkerheden eller uønsket kemi.
Dit barn skal være sikker i bilen - derfor er det vigtigt, at autostolen lever op til alle regler og krav.
Der er heldigvis mange sikre autostole på markedet. Alligevel dumper nogle få autostole vores test, fordi de ikke beskytter barnet godt nok i tilfælde af en kollision.
Autostolene kan også dumpe testen, fordi stolen indeholder hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende stoffer.
Syv autostole dumper vores test.
Derfor dumper autostolene
En autostol skal være beskytte dit barn i tilfælde af en ulykke, og den skal samtidig også være fri for uønskede kemikalier
Sikkerhed
Vi tester ved både frontal- og sidekollision. I vores test, har vi fundet autostole, som klarer sig ”under middel” eller dårligere i sikkerhed. Det mener vi ikke er godt nok
Uønskede kemikalier
Vi tester autostolene for flere typer af uønsket kemi.
Flammehæmmere, tjærestoffer, pfalater og andet uønsket kemi, som er hormonforstyrrende og kræftfremkaldende, skal ikke findes i autostole.
Flere af de dumpede autostole indeholder alle problematisk kemi, som for eksempel ikke er lovligt i legetøj til børn under 3 år, og derfor heller ikke skal findes i autostole, som er i tæt kontakt med børn.
Har du købt en autostol med uønsket kemi?
Autostole med uønsket kemi er ikke i sig selv sundhedsskadelige, men de kan bidrage til barnets samlede udsættelse overfor problematiske kemikalier. Køber du børneudstyr, anbefaler vi, at du så vidt muligt undgår udstyr med uønsket kemi.
Har du allerede købt en autostol, der indeholder uønsket kemi, kan du stadig bruge stolen.
Find en sikker autostol
Forbrugerrådet Tænk tester hvert år autostole for blandt andet sikkerhed, brugervenlighed og uønsket kemi.
Vi har testet 158 autostole, og i vores test finder du testresultater fra perioden mellem 2016 og 2023.
Disse 7 autostole dumper vores test
To autostole i testen beskytter ikke barnet godt nok ved en kollision, fem indeholder problematisk kemi. Du bør ikke vælge disse autostole. Bemærk at nogle af stolene er ens, men at fx deres base er forskellig, derfor optræder de kun én gang i oversigten.
Vil du læse hele artiklen om autostole?
Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Forbrugerrådet Tænk mener: Uønsket kemi skal ud af børneprodukter
"Legetøj til børn under 3 år må ikke indeholde uønsket kemi som for eksempel ftalater og flammehæmmere.
Autostole, bæreseler, babytøj og lignende er ikke underlagt de samme skrappe regler, selv om barnet også er i tæt kontakt med de produkter, og dele af produktet kan ende i munden.
Børn er særligt udsatte overfor hormonforstyrrende og kræftfremkaldende stoffer og anden uønsket kemi, blandt andet fordi de er så små og stadig udvikler sig. Samtidig ved vi, at børnene udsættes for uønsket kemi fra mange forskellige kilder, så selv om det enkelte produkt i sig selv måske ikke udgør en risiko, kan den samlede udsættelse få sundhedsskadelige konsekvenser.
Forbrugerrådet Tænk arbejder derfor for, at uønsket kemi skal forbydes i varer til børn. Indtil det sker mener Forbrugerrådet Tænk, at det skal være lovpligtigt for virksomhederne at sætte ingredienslister på legetøj og børneprodukter, så du som forbruger kan se, hvilke kemikalier der er i din vare."
Stine Müller, projektleder i Forbrugerrådet Tænk
Autostole til børn over 4 år: Her er de bedste
En selepude giver ikke god nok beskyttelse til de store børn over fire år. Se hvilke hvilke autostole, som bliver Bedst i Test til børn i alderen 4-11 år.
Autostole til børn mellem 1 og 4 år: Her er de bedste
Vil du købe den bedste autostol til dit barn i alderen 1 til 4 år? Vi tester, om autostole er sikre og lette at bruge. Find de bedste her.
Autostole til babyer op til 15 måneder: Her er de bedste
Hvilke autostole er bedst til babyer og børn op til 15 måneder? Forbrugerrådet Tænk tester autostole og anbefaler de bedste.